Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ είναι ανίκανη να αποσυμφορήσει τα νησιά του Αιγαίου (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ είναι ανίκανη να αποσυμφορήσει τα νησιά του Αιγαίου (Ηχητικό)

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφερόμενη στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας τόνισε ότι «σύγκρινε την σημερινή περίοδο με το 1996, όταν και τότε δεν αναγνωριζόταν η προστασία της πρώτης κατοικίας, ξεχνώντας ότι οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έγιναν χάρις στα λεφτά του ελληνικού λαού και σε αυτά τα δάνεια. Δεν είναι μια άποψη του Άδ. Γεωργιάδη, αλλά είναι μια πολιτική του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πια, περί ποιας κυβέρνησης πρόκειται, και ποιους προσπαθεί να προστατέψει, και το είδαμε από τα νομοθετήματα, που πέρασαν».

Στόχος της κυβέρνησης ο αδύναμος κόσμος και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλάζει τα πάντα για όσους έχουν χρέη σε τράπεζες, Δημόσιο και ΔΕΚΟ, με τον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που έρχεται σύντομα στην Βουλή. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο ένας δανειολήπτης αν χάσει το σπίτι του, να λαμβάνει ένα ποσό ως επίδομα ενοικίου (150 ευρώ), με βάση τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά όλοι και κυρίως, ο πιο αδύναμος οικονομικά κόσμος.

«Αυτά τα ζητούσε το ΔΝΤ από το 2015, ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε δώσει σκληρή μάχη για να μην περάσουν. Όταν λέγαμε προεκλογικά ότι φέρνουν το ΔΝΤ χωρίς ΔΝΤ, δηλαδή τις συνταγές του, δυστυχώς αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύαμε» και μάλιστα για το σχέδιο της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, «έκοψαν το επίδομα ενοικίου στα επιδόματα, που είχαμε εμείς στον προϋπολογισμό, και τώρα θα έρθουν εκ των υστέρων να φέρουν επιδόματα ενοικίου;» διερωτήθηκε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι στο προσφυγικό

Για τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια, για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο και τις κινήσεις, που προγραμματίζει η κυβέρνηση για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχολίασε ότι «η αμηχανία, η ανικανότητα και η ιδεοληψία αυτής της κυβέρνησης, έκανε μια υπαρκτή πραγματικότητα, πολύπλοκη, όπως είναι το προσφυγικό, να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Είναι εγκλωβισμένη στην ρητορική- πολιτική, που είχε, όλο το διάστημα, που ήμασταν εμείς κυβέρνηση. Έχε αφήσει στα νησιά τόσο κόσμο, διότι είναι απολύτως ανίκανοι να κάνουν αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα». Για τα πλωτά φράγματα είπε ότι είναι αναποτελεσματικά και έχουν μεγάλη δόση απανθρωπιάς, «θα προσκρούουν οι βάρκες στα φράγματα και θα πνίγεται ο κόσμος; Όταν ο κόσμος είναι σε απόγνωση θα βρεθούν άλλοι δίοδοι, αλλά έχουμε γίνει και ρεζίλι διεθνώς. Ακούσαμε τον κ. Μηταράκη να λέει ότι κάποιοι υποκινούν τις κινητοποιήσεις και εμμένει σε έναν κυνισμό, δεν βλέπει το πρόβλημα και προσπαθεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα». Επίσης, για τα κέντρα κράτησης υπογράμμισε ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος Μ. Σχοινάς, που είναι η ΝΔ, στην Βουλή είχε αδειάσει την κυβέρνηση λέγοντας ότι απαγορεύονται κέντρα κράτησης.

Ένα Πανεπιστήμιο για να πάρει το 100% της χρηματοδότησης που δικαιούνται θα παλεύει με κριτήρια που δεν συνάδουν με το Πανεπιστήμιο

Αναφορικά με τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλή Μήτκα η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής φάνηκε ότι θα εφαρμόσει τον νόμο, που ψήφισε η ΝΔ, «εν ολίγοις υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, αξιολόγηση και βάση αυτής χρηματοδότηση.

Ένα πανεπιστήμιο για να πάρει το 100% της χρηματοδότησης, που δικαιούται από το κράτος, πρέπει για το 20% να παλεύει με κριτήρια, τα οποία δεν συνάδουν με το πανεπιστήμιο. Αν είναι δυνατόν πανεπιστημιακός, που σέβεται τον εαυτό του και το επάγγελμά του να συναινεί και να θέλει να εφαρμόσει τέτοια πολιτική». Τέλος, ερωτηθείς από το ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εξίσωσης των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων, «ο κ. Μήτκα δεν απάντησε τίποτε σε αυτό, διότι δεν μπορεί να πει ότι είναι κάτι, που αναβαθμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια, να τα υποβιβάζεις. Οι άριστοι, που μας κατηγορούσαν, ότι θέλουμε εξίσωση προς τα κάτω, τώρα την κάνουν με ασανσέρ την εξίσωση προς τα κάτω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL