Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Καλαματιανός: Πολύ σημαντική η επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία (Ηχητικό)

«Είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που παίρνω από όλη την Ηλεία. Όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν βροντερό παρών»

Ως πολύ σημαντική περιέγραψε την επίσκεψη στην Ηλεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, Διονύσης Καλαματιανός.

Ο κ. Καλαματιανός μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» χαρακτήρισε την συγκέντρωση στον Πύργο «μεγαλειώδη» και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που παίρνω από όλη την Ηλεία. Όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες έδωσαν βροντερό παρών για την συγκρότηση του νέου μετώπου και της κοινωνικής συμμαχίας κατά της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης».

Αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα, ο βουλευτής Ηλείας σχολίασε από την πλευρά του:

«Ήταν ένα από τα βασικά θέματα των συζητήσεων που είχαμε σε όλη την Ηλεία. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ με τους χειρισμούς του Υπουργού θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του έργου. Είναι ένα έργο που ήδη έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. κι έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι 5 από τις 8 εργολαβίες κατασκευάζονται, η κυβέρνηση και ο Υπουργός αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν η συνέχιση της κατασκευής. Δυστυχώς έχουν άλλους σχεδιασμούς. Ο πρόεδρος τόνισε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί δημιουργούν πρόβλημα και θέτουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου.»

Τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο αυτή η επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία βοήθησε στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Καλαματιανός τόνισε:

«Χαρακτηριστικά σας λέω ότι από τον γκισέ που είχαμε εκεί τελείωσαν οι έγγραφες αιτήσεις, τόσος πολύς ήταν ο κόσμος που ήθελε να συμμετέχει στο νέο αυτό το εγχείρημα. Ήδη η πορεία της διεύρυνσης, της ανασυγκρότησης, της δημιουργίας του ανοικτού, ριζοσπαστικού, αριστερού, δημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ θετική ανταπόκρισης στην Ηλεία. Τώρα, με την επίσκεψη του προέδρου, αυτή η προσπάθεια, αυτό το κύμα θα αυξηθεί. Τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα.»

Τέλος ερωτηθείς για το νέο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους. Μετέφερε ένα κλίμα ότι θα δουν αυξήσεις, κι ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες. Δυστυχώς το κείμενο που βλέπουμε μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο μέρος συνταξιούχων όχι μόνο δεν θα δει αυξήσεις, αλλά θα δει και μειώσεις. Καταργούν την 13η σύνταξη που είναι μια μόνιμη σταθερή παροχή και δίνουν λίγα αναδρομικά-αυξήσεις σε περίπου 320.000 κόσμο.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι, πριν από το 2016, δεν θα δουν καμία αύξηση στις συντάξεις τους γιατί λένε ότι τα αναδρομικά αυτά θα συμψηφιστούν με την προσωπική διαφοράς. Επίσης βλέπουμε στο σχέδιο νόμου ότι το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων θα επιβαρυνθούν με επιπλέον εισφορές από 25 έως 35 ευρώ.»

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις