Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Θ. Ξανθόπουλος: Στο βιβλίο Γκίνες ο κ. Αυγενάκης με τόσα “αυτογκόλ” (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Ξανθόπουλος: Στο βιβλίο Γκίνες ο κ. Αυγενάκης με τόσα “αυτογκόλ” (Video)

«Ο κ. Αυγενάκης θα μπει στο βιβλίο Γκίνες με τόσα "αυτογκόλ". Αυθαιρετείτε, νομίζετε ότι μπορείτε να ενεργείτε κατά το δοκούν, αγνοείτε την θεσμική τάξη και θα το πληρώσετε», τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος στη Βουλή, σχολιάζοντας την επίμαχη τροπολογία για το ποδόσφαιρο.https://www.youtube.com/embed/Hc5_cibCNNs

Ο κ. Ξανθόπουλος, έκανε επίσης αναφορά και στην τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητείται η κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας πολυμελούς πρωτοδικείου. Όπως είπε, πρόκειται για την ρύθμιση που επέβαλε η κυβέρνηση κρυφά και αιφνιδιαστικά με βουλευτική τροπολογία και υποχρεώνει τους πολίτες να καταβάλουν δικαστικό ένσημο και για αγωγές με τις οποίες ζητούν αναγνώριση κάποιου δικαιώματος τους στο πολυμελές πρωτοδικείο,  η αξία του οποίου ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Ο βουλευτής τόνισε ότι είναι υποκριτική η δικαιολογία της κυβέρνησης ότι δήθεν προχώρησε στη ρύθμιση αυτή για να περιορίσει τις καταχρηστικές αγωγές, καθώς όπως είπε, στο Πρωτοδικείο Δράμας καταγράφηκαν μόλις 25 αποφάσεις πολυμελούς πρωτοδικείου πέρσι και 22 το 2018.

«Είναι προφανές ότι με την επιβολή δικαστικού ενσήμου στα πολυμελή πρωτοδικεία, όπου το 1/3 των αντιδίκων είναι οι Τράπεζες, η κυβέρνηση επέλεξε με ένα προκλητικό τρόπο, να δυσκολέψει την πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη και να προστατεύσει τα Τραπεζικά ιδρύματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Ολος ο νομικός κόσμος, δικηγόροι, δικαστές Νομικές σχολές είναι αντίθετοι στην επιβολή του δικαστικού ενσήμου» συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος ενώ απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ, είπε ότι τουλάχιστον 50, αφού θα έχουν κάνει τη «βρώμικη δουλειά», θα βρεθούν εκτός Κοινοβουλίου στις επόμενες εκλογές, προσθέτοντας ότι έχουν την ευκαιρία να υπερψηφίσουν την τροπολογία για την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου , εναρμονιζόμενοι με το κοινή θέση του νομικού κόσμου της χώρας.

Οσον αφορά το ν/σ για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ(που ψηφίστηκε αργά χθες), ο κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε ότι το μέτρο είναι θετικό αλλά για επίλυση του  δημογραφικού  απαιτούνται απασχόληση, κοινωνικό κράτος και ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να υπερψηφισθούν οι τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και η καθιέρωση της μόνιμης απασχόλησης του προσωπικού τους, μέσω ΑΣΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL