Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ.Τζανακόπουλος: Στον εκλογικό νόμο αποτυπώνεται η αντίληψη της ΝΔ ότι το κράτος είναι λάφυρο (Video)

Eurokinissi

«Η χθεσινή ακραία και ανιστόρητη παρέμβαση του κ. Γεραπετρίτη επαναφέρει τη φιλελεύθερη θεωρία σύμφωνα με την οποία όταν ο λαός εκφράζεται ελεύθερα, και αποτυπώνεται η βούλησή του αναλογικά, τότε οδηγούμαστε, υποχρεωτικά, στον ολοκληρωτισμό», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ έχει επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας. Σε ό,τι αφορά την εργασία έχουμε ήδη από τον Ιούλιο ακυρώσεις κατακτήσεων και επιστρέφοντας σε μια πολιτική ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη ΝΔ για «μια πολιτική που κάνει τα χατίρια των εργοδοτών με την υπόσχεση ότι, δήθεν αυτό, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, μια πολιτική που δεν έχει πετύχει πουθενά στον κόσμο, αντιθέτως έχει αυξήσει τις ανισότητες και έχει προκαλέσει οικονομικές κρίσεις. Είναι η ίδια πολιτική που εφάρμοζαν τα δύο κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος και οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «έχουμε επιστροφή στο σκληρό κράτος της δεξιάς, επιστροφή στον αυταρχισμό, στον πελατειασμό, στη σπατάλη, στην αλαζονεία, αλλά και στην αναισθησία».

«Η ΝΔ ασχολείται περισσότερο με κοπές πίτας αξίας 12.000 ευρώ αντί να ασχολείται με το να επιλύσει τα μεγάλα, σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας των ανθρώπων», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε η ΝΔ ήταν αυτό για το επιτελικό κράτος που στην πραγματικότητα οργάνωσε τους όρους πολιτικής κυριαρχίας αλλά και επιστροφής στον πελατειασμό που τον είδαμε σε μια σειρά από θεσμούς της διοίκησης».

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο υπογράμμισε ότι «αποτυπώνεται η αντίληψή σας ότι το κράτος είναι λάφυρο εκείνου που κερδίζει τις εκλογές. Η κατάργηση της απλής αναλογικής και η επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής αναδεικνύει απολύτως τη λογική του κράτους λάφυρου».

«Ως προς την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την απλή αναλογική στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του απαντήσαμε ότι ακόμη και να την έφερνε η ΝΔ δεν θα την ψήφιζε, επομένως, ούτως ή άλλως δεν θα εφαρμοζόταν στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Επίσης κατασκευάζετε ένα αντιγεγονικό επιχείρημα, δηλαδή ένα counterfactual, δηλαδή τι θα γινόταν αν εφαρμοζόταν η απλή αναλογική σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η απλή αναλογική αλλάζει το σύνολο των κανόνων του παιχνιδιού, αλλάζει τις  εκλογικές συμπεριφορές και τις συμπεριφορές των κομμάτων», υπογράμμισε ο Δ.Τζανακόπουλος.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ακραία και ανιστόρητη» τη χθεσινή παρέμβαση του κ. Γεραπετρίτη, προσθέτοντας ότι «επαναφέρει τη φιλελεύθερη θεωρία σύμφωνα με την οποία όταν ο λαός εκφράζεται ελεύθερα, και αποτυπώνεται η βούλησή του αναλογικά, τότε οδηγούμαστε, υποχρεωτικά, στον ολοκληρωτισμό. Δημοκρατία ίσον ολοκληρωτισμός λοιπόν στη σκέψη αυτού του φιλελεύθερου τεχνοκρατισμού».

«Αυτό αποδεικνύει το φόβο και το μίσος απέναντι στη δημοκρατία των τεχνοκρατών φιλελεύθερων. Και αυτό το μίσος απέναντι στη δημοκρατία δεν μπορούν να το αποδεχθούν ούτε οι σύγχρονες κοινωνίες ούτε οι Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε ο ίδιος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις