Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ εγκλωβίστηκε στην ακροδεξιά ρητορική στο προσφυγικό (Video)

«Η ΝΔ εγκλωβίστηκε στη ρητορική κάποιων στελεχών της και έκανε λάθος κινήσεις. Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποίησε ήταν λάθος και αυτό φάνηκε»

Η ΝΔ εγκλωβίστηκε στην ακροδεξιά ρητορική κάποιων στελεχών της και έκανε λάθος κινήσεις στο προσφυγικό, δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε την κριτική που έκανε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Η κριτική που μας ασκήθηκε ήταν αυτή που εγκλώβισε τη ΝΔ ως κυβέρνηση και δεν μπόρεσε να δει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να το αντιμετωπίσει απολύτως λάθος» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση φώναζε ότι ήταν ευρωπαϊκό το πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, τη στιγμή που κάποια στελέχη από τη ΝΔ έλεγαν να ρίχνονται οι πρόσφυγες στη θάλασσα, ή ότι τους καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά είναι αστεία πράγματα και αποδείχθηκαν. Η ΝΔ εγκλωβίστηκε στη ρητορική κάποιων στελεχών της και έκανε λάθος κινήσεις. Κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν μπορείς να είσαι η πρώτη χώρα υποδοχής με τέτοιες αυξημένες ροές και να καταργείς το κατεξοχήν υπουργείο που μπορεί να είναι ο τόπος που σχεδιάζονται οι πολιτικές» υπογράμμισε η Σ. Αναγνωστοπούλου και συμπλήρωσε πως όλα τα εργαλεία που χρησιμοποίησε η ΝΔ στο προσφυγικό ήταν λάθος και αυτό φάνηκε.

«Όλοι συμφωνούμε πια ότι αυτό το πρόβλημα είναι πολύπλοκο, άπτεται των γεωπολιτικών εξελίξεων και των τεράστιων κλιματικών αλλαγών. Οι μεγάλες μετακινήσεις θέλουν και μεγάλες πολιτικές» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς όχι μόνο θα βάλουμε πλάτη, αλλά δε θέλουμε σε καμία περίπτωση η κοινωνία να πάρει μία στροφή αυτοματισμού που υποδαυλίζεται από άλλες δυνάμεις, ρατσιστικές, αντιπροσφυγικές και εθνικιστικές. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοιες δυνάμεις, αρκεί και η ΝΔ να ακούει. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στα νησιά» κατέληξε.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις