Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ό. Γεροβασίλη: Ανησυχητική ένταση με Τουρκία, η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την πολυδιάστατη πολιτική (Video)

«Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να γίνει πιο ενεργητική, δεν πρέπει η χώρα μας να θεωρείται δεδομένη και προβλέψιμη για κανέναν»

Ανησυχητική χαρακτήρισε την ένταση με την Τουρκία η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και επισήμανε ότι η στάση της κυβέρνησης δεν είναι ικανοποιητική.

«Δε θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ενεργή και πολυδιάστατη πολιτική» σημείωσε μιλώντας στο Open Beyond και συμπλήρωσε ότι και η Ευρώπη εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων.

«Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να γίνει πιο ενεργητική, δεν πρέπει η χώρα μας να θεωρείται δεδομένη και προβλέψιμη για κανέναν. Όταν μία χώρα εμφανίζεται έτσι χάνεις διπλωματικό πεδίο και διαπραγματευτική ικανότητα. Αυτά θα έπρεπε να τα εξαντλούμε» υπογράμμισε.

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε θρασύτατες και προκλητικές τις δηλώσεις που γίνονται από την Τουρκία, τονίζοντας ότι αυτές έρχονται από μία χώρα που παραβιάζει καθημερινώς το διεθνές δίκαιο και έρχεται α λα καρτ να το χρησιμοποιήσει όποτε τη βολεύει για να δημιουργεί τετελεσμένα.

Σε σχέση με την επιστολή Πομπέο είπε πως έχει θετικά σημεία, αλλά δεν είναι για θριαμβολογίες. Συγκεκριμένα, η Ό. Γεροβασίλη είπε πως: «η ελληνική πλευρά πρέπει να γίνει πιο ενεργητική, η χώρα μας δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη και δεδομένη για κανέναν, μιας και έτσι χάνουμε διπλωματικό κεφάλαιο και διαπραγματευτική ικανότητα. Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μας αναβαθμίστηκε στη διεθνή σκηνή, επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο στρατηγικός διάλογος με τις ΗΠΑ». Έδωσε δε έμφαση στην λάθος ανάγνωση της ελληνικής κυβέρνησης πως «ο Ερντογάν ήταν απομονωμένος».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή της νέας Πρόεδρου της Δημοκρατίας, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για μια συγκροτημένη και σημαντική προσωπικότητα, λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οδηγηθεί και στην επιλογή της για Πρόεδρο του ΣτΕ, επίσης πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση. Μάλιστα τόνισε ότι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχε στηρίξει η ΝΔ, αντιθέτως κατηγορούσε την κυβέρνηση της Αριστεράς ότι τοποθετεί κομματικούς και προσπαθεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη. Ως ατράνταχτη απόδειξη των τότε ψεμάτων της ΝΔ είναι η πρόταση της κ. Σακελλαροπούλου από τον κ. Μητσοτάκη. «Οι χθεσινές δηλώσεις της δείχνουν ήδη αυτά που πιστεύαμε για την πορεία αυτής της γυναίκας, έβαλε όλα τα σύγχρονα προτάγματα της προοδευτικής ματιάς για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει πως «όντας γυναίκα είναι σημαντικό, γιατί δυστυχώς οι συμβολισμοί ακόμα είναι αναγκαίοι».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την οικονομία, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά.

-  Οι επενδύσεις δεν ήρθαν (π.χ. Ελληνικό),

-  Δεν έχουμε ανάπτυξη 4% όπως υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ,

-  Η ανεργία εκτινάσσεται,

-  Η κατανάλωση μειώθηκε κατά 30% την περίοδο των γιορτών.

Κατέληξε λέγοντας πως, «ενώ η χώρα είχε αρχίσει να ακολουθεί ένα δρόμο ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ, τώρα βλέπουμε υποχώρηση. Σήμερα η ΝΔ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις συμφωνίες που είχε κλείσει προεκλογικά. Συμφωνίες όχι στη βάση της υγιούς επιχειρηματικότητας, διαδικασία που θα φέρει καινούργια αδιέξοδα. Η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα είναι το μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα και αυτό επιλέγει και τώρα η ΝΔ».

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις