Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τώρα βρίσκει... ευκολότερα πεδίο αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τώρα βρίσκει... ευκολότερα πεδίο αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ.

Μπορεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ψήφισε την Αικ. Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το έκανε επειδή ικανοποιήθηκε το αίτημα που επί μήνες απηύθυνε η Φ. Γεννηματά προς τον Κυρ. Μητσοτάκη για υποψηφιότητα με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και εμφανή πολιτική προέλευση από την Κεντροαριστερά.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε υπόψη την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ούτε στον εκλογικό νόμο έχει οδηγήσει τη Χαρ. Τρικούπη σε μια αναπροσαρμογή στρατηγικής απέναντι στη Ν.Δ. Δηλαδή επικεντρώνει την αντιπολίτευσή της στην κυβέρνηση και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από το κυβερνών κόμμα, με το οποίο μέχρι πρότινος επιδίωκε συναινέσεις σε ζητήματα (όπως τα προαναφερθέντα) που εκτιμούσε ότι, μέσα από διαπραγμάτευση, θα μπορούσε να καταλήξουν σε έκβαση ωφέλιμη πολιτικά και για το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Από την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου μέχρι τα εργασιακά -όπου κατηγορεί την κυβέρνηση για “κοροϊδία” εις βάρος των εργαζομένων με τα περί αύξησης του κατώτατου μισθού το 2023- και την Παιδεία, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανεβάζει τους τόνους κατά της Ν.Δ. Πρόκειται για στρατηγική “πρώτου γύρου”, την οποία έχει εντάξει στον σχεδιασμό της η Φ. Γεννηματά μπροστά στον φόβο του άρρητου σχεδίου του Κυρ. Μητσοτάκη για “διπλές εκλογές”, που ως πρώτο βήμα προϋποθέτει τον νέο εκλογικό νόμο, που θα καταργεί την απλή αναλογική από τις μεθεπόμενες εκλογές.

“Με τον εκλογικό νόμο έχουμε διαφωνίες και θα καταψηφίσουμε, γιατί αυτό που φέρνει η Ν.Δ. είναι μια από τα ίδια” δήλωσε (ρ/σ Θέμα) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Π. Χρηστίδης. Σε συνέχεια των υψηλών τόνων που χρησιμοποίησε μια μέρα νωρίτερα η Φ. Γεννηματά με αφορμή τους κυβερνητικούς “πανηγυρισμούς” για τα “ευχολόγια” της επιστολής Πομπέο, ο Π. Χρηστίδης σχολίασε ότι “δεν είναι και μικρό πράγμα να έχει προσκληθεί ακόμα και η Δημοκρατία του Κονγκό και να απουσιάζει η Ελλάδα” από τη διάσκεψη του Βερολίνου και πως “δεν μπορεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. να συμπεριφέρεται σαν να μην συνέβη τίποτα”. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ισχύει και ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί “υπό τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατόν”.

Την ίδια στιγμή το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει προαναγγείλει ότι στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία θα καταψηφίσει το άρθρο 50 του νομοσχεδίου για την Παιδεία τασσόμενο κατά της εξίσωσης των δημόσιων πτυχίων με εκείνα των ιδιωτικών κολεγίων. Ο Π. Χρηστίδης επέκρινε την υπουργό Παιδείας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα του “αύριο” “δεν γίνεται με τον τρόπο της κ. Κεραμέως”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL