Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τα λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τα λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλοι 230 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ειδοποιήθηκαν από προχθές να μην πάνε στη δουλειά τους. Σήμερα αναμένεται να κατεβάσουν ρολά δύο καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη κάτοικοι άλλων δήμων της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αντιδρούν για τα επαπειλούμενα λουκέτα στα ταχυδρομεία της περιοχής τους.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από σήμερα δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα που βρίσκονται στην οδό Εθνικής Αμύνης και Μανουσογιαννάκη και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ συνολικά θα κλείσουν 11 ταχυδρομεία στον νομό Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των απολύσεων των εκτάκτων εργαζόμενων, που όμως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε και την απόλυση των εκτάκτων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στις 31-01-2020 και ουδείς γνωρίζει πώς θα λειτουργήσει χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, ενώ πολλά καταστήματα των ΕΛΤΑ ήδη υπολειτουργούν και δουλεύουν μετά τις 10 το πρωί και για τέσσερις ώρες. Στα Βασιλικά, στο Κορδελιό και την Ασπροβάλτα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσουν τα ταχυδρομεία. «Διακόσιοι τριάντα δύο ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στον δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι εννοούν την ανάπτυξη και την ευημερία: Καταστρέφοντας ό,τι εξυπηρετεί τους πολλούς και τους πιο αδύναμους. Είναι πλέον πολλαπλά επικίνδυνοι», σχολίασε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Διαμαρτύρονται οι τοπικές κοινωνίες

Επίσης, πριν λίγες ημέρες, ο τομεάρχης Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έφερε το θέμα στη Βουλή με δύο αναφορές που κατέθεσε προς τον υπουργό Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τονίζοντας τη μεγάλη ταλαιπωρία που πρόκειται να υποστούν πολίτες στον νομό Θεσσαλονίκης με το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Με αυτές διαβιβάστηκε και επιστολή του προέδρου της κοινότητας Ασπροβάλτας για το επαπειλούμενο κλείσιμο του ταχυδρομείου, αλλά και η αντίστοιχη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση του Συμβουλίου στη φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή τους. Στην τελευταία, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών θα επιφέρει μια αλυσιδωτή δυσχέρεια, οικονομική επιβάρυνση, ταλαιπωρία των πολιτών, των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας σε μια χρονική περίοδο που ήδη η κοινωνία υποφέρει οικονομικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL