Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Π. Σκουρλέτης: / Π. Σκουρλέτης: Αντιπαλότητα στην επίθεση σε βάρος της εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: / Π. Σκουρλέτης: Αντιπαλότητα στην επίθεση σε βάρος της εργασίας

"Είναι άλλο η συναίνεση στο πρόσωπο του ΠτΔ και για τη δουλειά που κάνει ο Πρόεδρος και άλλο, με αφορμή αυτό, να δημιουργήσουμε, γενικά και αόριστα, μια εικονική συναίνεση, η οποία όμως δεν μπορεί να υπάρξει σε άλλου είδους ζητήματα", σημείωσε σε συνέντευξή του στον Real FM ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Όπως επισήμανε, με την επίθεση στην εργασία που εκδηλώνεται με τις απολύσεις στην Πειραιώς και στον ΟΤΕ, με όλα αυτά που έχουν γίνει εις βάρος των συλλογικών συμβάσεων, "δεν υπάρχει πεδίο συναίνεσης, αντιπαλότητα υπάρχει, και μάλιστα πάρα πολύ μεγάλη". "Ακολουθούμε μνημονιακές συνταγές εις βάρος του κόσμου της εργασίας, τη στιγμή που έχει κλείσει ο κύκλος των Μνημονίων και έχουμε καλύτερες προοπτικές για την οικονομία. Ε, αυτό είναι ταξική μεροληψία την οποία υιοθετεί εις βάρος των εργαζομένων η κυβέρνηση", υπογράμμισε.

Στο έδαφος της σύγχρονης Αριστεράς

Μιλώντας για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως είναι κάτι που διαμορφώνεται από το 2012 κι έπειτα. Όπως σημείωσε, ως συνέπεια της κρίσης, οι ψηφοφόροι χειραφετήθηκαν έναντι των πολιτικών αναφορών τους της προηγούμενης περιόδου, επισημαίνοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι "δανεικοί" και ότι ο κόσμος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 36% και στο 31.5% "δεν ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναβρεί το σημιτικό, το ανδρεοπαπανδρεϊκό ή το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Βενιζέλου μπροστά του". "Υπάρχει ένα νέο χαρμάνι στη συνάντηση αυτή, η οποία πάντοτε γίνεται στο έδαφος της σύγχρονης Αριστεράς. Μη το υποτιμάμε αυτό", είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμα πως έχει σημειωθεί αύξηση των μελών του κόμματος κατά 70%, με τάση υπέρβασης του 100%. "Εκείνο το οποίο πρέπει να είναι αντικείμενο μιας πολύ σοβαρής συζήτησης είναι τι χαρακτηριστικά θέλουμε να δώσουμε σε αυτό που ονομάζουμε κόμμα γειωμένο, κόμμα ανασυγκροτημένο, στην από εδώ και πέρα πορεία του", επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL