Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Γ.Σαρακιώτης: Οι οπισθοδρομικές ιδεοληψίες της ΝΔ καταργούν το τμήμα Λογοθεραπείας στη Λαμία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Σαρακιώτης: Οι οπισθοδρομικές ιδεοληψίες της ΝΔ καταργούν το τμήμα Λογοθεραπείας στη Λαμία (Video)

Στον αντισυνταγματικό χαρακτήρα επιμέρους διατάξεων, οι οποίες και δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε με τίτλο κολεγίου από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, με βάση μια ασαφή επαγγελματική αναγνώριση, να μπορεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.https://www.youtube.com/embed/CKulfBUSMgI

Επιπλέον, ο Γ.Σαρακιώτης εστίασε στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει το εν λόγω σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Φθιώτιδα, αφού αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Λογοθεραπείας στην πόλη της Λαμίας. Με αφορμή αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε προς την αρμόδια υπουργό ότι «η Λαμία είναι μια πολύπαθη πόλη όσον αφορά τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μιας και ουδείς έχει ξεχάσει τις ημέρες εφαρμογής του περίφημου «Σχεδίου Αθηνά» το 2013, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας»

Στη συνέχεια, ο Γ.Σαρακιώτης τόνισε ότι «η αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων που είχαν θεσμοθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει η αγορά και η διεθνής εμπειρία», δηλώνοντας εμφατικά ότι «στο βωμό μιας οπισθοδρομικής ιδεοληψίας δε θυσιάζονται μόνο οι επιστημονικές παραδοχές και οι λοιπές εκτιμήσεις της αγοράς».

Επιπλέον, απευθυνόμενος προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσέθεσε ότι «αγνοείται επιδεικτικά και η φωνή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης». Στο σημείο εκείνο, επικαλέστηκε το Ψήφισμα παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων στις 4 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και τις δημόσιες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, στις 15 Νοεμβρίου 2019, σχολιάζοντας σκωπτικά:

«Η επιχειρηματολογία σας υπέρ της αναστολής των πανεπιστημιακών τμημάτων βλέπετε ότι δεν μπορεί να πείσει ούτε τα δικά σας στελέχη! Η ιδεοληψία σας δε διαταράσσεται από τίποτα. Ούτε από τις επιστημονικές παραδοχές. Ούτε από τα προτάγματα της αγοράς. Ούτε από τις εκκλήσεις των αυτοδιοικητικών».

Τέλος, ο Γιάννης Σαρακιώτης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο σχεδιασμό του εγχειρήματος ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Στερεά Ελλάδα, καθώς από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τεθεί οι προϋποθέσεις σχετικά με την προοπτική ιδρύσεως του, με το άρθρο 34 του Ν. 4589/2019.

Τόνισε δε ότι, είναι «υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο καθώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Φθιώτιδα δεν έχει περιθώρια για νέα πισωγυρίσματα, καθώς πλήρωσε ακριβά τα πεπραγμένα της περιόδου 2010-2014».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL