Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ε.Αγαθοπούλου: Η κυβέρνηση συνεχίζει την εξαργύρωση πολιτικών γραμματίων προς τους φίλους της και στην Παιδεία

Eurokinissi

«Η κα Κεραμέως δεν γνωρίζει πόσο είναι το ΑΕΠ για την Παιδεία, γιατί πολύ απλά δεν την αφορά. Μένετε μετεξεταστέα στην αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, κα υπουργέ», τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ν/σ  που φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή η ΝΔ για την Παιδεία θέτει ως στρατηγικό στόχο -διατείνονται οι εισηγητές/τριες του- την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας. Υπονοούν ωστόσο όχι μόνο την υποβάθμιση των ΑΕΙ αλλά  και την περαιτέρω συρρίκνωσή τους», σημειώνει η βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Η ίδια, πρόσθεσε ότι «υπονοούν, γιατί δεν τολμούν ευθέως να το διατυπώσουν, την απαξίωση των δημόσιων Πανεπιστημίων, τις γενναίες διευκολύνσεις σε Κολεγιάρχες και την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για  δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, πριμοδοτώντας την αναγνώριση και θεσμική ισοδυναμία κολλεγίων με τα ελληνικά πανεπιστήμια». 

«Γνωρίζουμε την πρόθεση της κυβέρνησης, απ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, να χαρίσει τα δημόσια κεκτημένα κοινωνικά αγαθά στους ιδιώτες, η Παιδεία δεν μπορούσε να μείνει εκτός» σημείωσε η βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, η Ε.Αγαθοπούλου σημειώνει ότι «η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει πόσο είναι το ΑΕΠ για την Παιδεία, γιατί πολύ απλά δεν την αφορά. Μένετε μετεξεταστέα στην αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, κα υπουργέ».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις