Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Σ. Ελευθεριάδου: Ιδού τα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής της ΝΔ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Ελευθεριάδου: Ιδού τα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής της ΝΔ (Ηχητικό)

Βγήκε η ΝΔ, ψήφισε τα αντεργατικά νομοσχέδια και οι διοικήσεις μεγάλων επιχειρήσεων καταπατούν τους νόμους και τις υπογραφές τους, 135 άτομα απολύθηκαν στα Φωσφορικά Λιπάσματα στην Καβάλα και ο κ. Λαυρεντιάδης θέλει το Δημόσιο να του εξυγιάνει και το εργοστάσιο, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/746956042&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Όπως σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις τον τελευταίο καιρό (Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ) έτσι και στην Καβάλα είχαν αντίτυπο τα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, είπε η κ. Ελευθεριάδου. Ειδικά στο θέμα με τα Φωσφορικά Λιπάσματα και τον κ. Λαυρεντιάδη, που βλέπουμε να εξελίσσεται τα τελευταία τρία χρόνια, πιστεύαμε ότι είχε μπει μία τελεία επί ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους, όπως επετεύχθη από 1/1/2018, όπως θύμισε. Προφανώς όμως η εργοδοσία μετά και τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία το τελευταίο εξάμηνο πήρε το σήμα να καταπατήσει εργασιακές σχέσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Έτσι, 135 εργαζόμενοι ουσιαστικά απολύθηκαν και βρίσκονται αυτή την στιγμή εκτός εργοστασίου.

Χτες, υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μία δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, όπως όταν ήταν κυβέρνηση. Ανέφερε εξάλλου ότι για το θέμα είναι προγραμματισμένη σήμερα τριμερής στο υπουργείο Εργασίας όπου όπως είπε, ελπίζει να παρουσιαστεί η εργοδοσία.

«Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, είναι ευθύνη της ΝΔ να πάρει θέση πολιτική και να πιέσει τον εργοδότη (όπως έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ), να τηρήσει το νόμο, τις δικαστικές αποφάσεις και το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογραφεί στις αρχές του 2018. Είναι πολιτικό και επειδή ο κ. Λαυρεντιάδης ζητά από την εκάστοτε κυβέρνηση την εξυγίανση του εργοστασίου. Δεν μπορεί να υπάρξει εξυγίανση του εργοστασίου με κανένα τρόπο εάν δεν τηρούνται οι νόμοι που προστατεύουν τις εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον. Δεν είναι νομικό θέμα, όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να το θέσει έτσι», όπως τόνισε η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL