Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Αύριο η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αύριο η εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκλογή γυναίκας στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Στήριξη «από καρδιάς» στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Την ίδια ώρα, στη Ν.Δ. συνεχίζονται οι αντιδράσεις, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να δηλώνει ότι δεν έχει πειστεί για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου, ενώ παραμένουν οι αρνητικές εντυπώσεις από τη δήλωση Σαμαρά «δεν την γνωρίζω» και την απόφασή του να μεταβεί «σε προγραμματισμένο» ταξίδι στις ΗΠΑ την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η Βουλή θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 10.30 π.μ. προκειμένου να ξεκινήσει η ψηφοφορία και μόλις ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του σώματος Κώστας Τασούλας, συνοδευόμενος από τους αντιπροέδρους, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να του επιδόσει το πρακτικό της ψηφοφορίας και να του αναγγείλει το αποτέλεσμα.

Προτιμούσε Παυλόπουλο ο Ν. Κακλαμάνης

Όμως στη Ν.Δ. οι γκρίνιες συνεχίζονται. Ο Ν. Κακλαμάνης είπε (στον Real) ότι ως παραταξιακός θα δώσει θετική ψήφο, αλλά "όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια πρόεδρος ήταν ό,τι καλύτερο. Βεβαίως, της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία». Ο βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει ότι ήταν «άκομψος» ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο πρωθυπουργός και τάχθηκε υπέρ της επιλογής πολιτικού προσώπου και συγκεκριμένα του Πρ. Παυλόπουλου που είχε "εξαιρετικά επιτυχημένη" θητεία.

Στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι στηρίζουν την επιλογή της νέας Προέδρου, παρά το ότι πρότειναν επανεκλογή Παυλόπουλου. «Η γνώμη μου για την Κ. Σακελλαροπούλου είναι άριστη, όχι κατ’ οικονομία αλλά από καρδιάς. Και αυτό όχι μόνο από την άποψη που βγάλαμε για το πρόσωπό της κατά την ακρόαση που έγινε στη Διάσκεψη επί Προεδρίας μου για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αλλά και από τον δημόσιο λόγο της, από τις ευαισθησίες της, από το ότι για πρώτη φορά θα είναι μια γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γυναίκα με επίγνωση της θέσης και των ζητημάτων που αφορούν τη γυναίκα μέσα στο γίγνεσθαι το κοινωνικό. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά (στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ) ο Ν. Βούτσης. Επανέλαβε ότι «υπήρξε επικοινωνιακή διαχείριση" και ότι "έχει υποχωρήσει η τάση του πολιτικού φιλελευθερισμού μέσα στη Ν.Δ. με τη σύγκλιση και αποδοχή ακροδεξιών απόψεων».

Ο πρ. πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη υπήρξε μια απαράδεκτη πολιτική απόρριψης του Πρ. Παυλόπουλου». «Ο Πρ. Παυλόπουλος δεν υπήρξε ένας απλός διαχειριστής που έσπρωχνε τον χρόνο να περάσει μέσα σε κρίσιμα χρόνια» επεσήμανε ο Ν. Βούτσης, «αλλά ένας ενεργός Πρόεδρος που σε καίρια ζητήματα, όπως αυτό των γερμανικών αποζημιώσεων, με τις ενέργειές του προσέφερε στο έθνος και την πατρίδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL