Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Η Κεραμέως επιμένει στις προσλήψεις των αποφοίτων κολεγίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κεραμέως επιμένει στις προσλήψεις των αποφοίτων κολεγίων

Τη διάταξη για τη δυνατότητα αποφοίτων κολεγίων να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση υπερασπίστηκε και πάλι η Νίκη Κεραμέως παρά τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και της αντιπολίτευσης που ζητούν την απόσυρσή της. Η υπουργός Παιδείας επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ως αποτέλεσμα προειδοποιήσεις για επιβολή προστίμου από την Ε.Ε. Η Ν. Κεραμέως μάλιστα υπεραμύνθηκε της ποιότητας σπουδών στα κολέγια επικαλούμενη τον έλεγχο των πτυχίων τους από το υπουργείο. «Εκτρωματική» χαρακτήρισε τη διάταξη η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Η Μ. Τζούφη ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε στον Νόμο 4589/2019 για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, όπου με σαφήνεια ορίζεται ότι μόνο οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής του ΑΣΕΠ» θυμίζοντας ότι η Ν.Δ. καταψήφισε τον νόμο αυτό κι αντιπρότεινε γραπτό διαγωνισμό για τις μόνιμες προσλήψεις.

Η Μ. Τζούφη επισήμανε ότι ο νόμος Αρβανιτόπουλου το 2012 ήταν που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους των κολεγίων να συμμετέχουν στην επιλογή για την πρόσληψη αναπληρωτών και σημείωσε ότι μετά την έξοδο από τα Μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το καθεστώς αυτό για να το επαναφέρει σήμερα η Ν.Δ.

Γαβρόγλου για τα περί «πολιτικών διώξεων»

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατήγγειλε τη Ν. Κεραμέως για τους υπαινιγμούς που άφησε σε ομιλία της στην Βουλή σχετικά με «πολιτικές διώξεις» επί υπουργίας του. Ο Κ. Γαβρόγλου ζήτησε η Ν. Κεραμέως να ανασκευάσει τα όσα ισχυρίστηκε περί αναπομπών εκλεγμένων καθηγητών πανεπιστημίων γιατί δεν ήταν «φιλικά προσκείμενοι».

Ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι πέρα από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο ισχυρισμός της Ν. Κεραμέως «πλήττει ευθέως το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των συνυποψηφίων να προσφεύγουν άλλοτε με βάσιμες και άλλοτε όχι αιτιάσεις κατά τις διαδικασίες κρίσης των εκλεκτορικών σωμάτων». Ο Κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι «ο υπουργός εκ του νόμου ασκεί έλεγχο νομιμότητας αυτεπάγγελτα ή κατόπιν προσφυγής», καθώς κι ότι επί της υπουργίας του οι έλεγχοι νομιμότητας έγιναν μετά από προσφυγές ενδιαφερομένων ανθυποψηφίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL