Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Π. Σκουρλέτης από τη Ζάκυνθο: / Π. Σκουρλέτης από τη Ζάκυνθο: Θα είναι ορατή η προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης από τη Ζάκυνθο: / Π. Σκουρλέτης από τη Ζάκυνθο: Θα είναι ορατή η προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης

Για τις προοπτικές που δίνει η απλή αναλογική για μια προοδευτική διακυβέρνηση μίλησε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης το βράδυ της Τετάρτης σε μια μαζική εκδήλωση της Ν.Ε. του κόμματος στην Ζάκυνθο. "Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποτίθεται πως θέλει η οικονομία να αναπτύσσεται, πιστεύει στη σταθερότητα, θέλει να δημιουργήσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, είπε ότι μπορεί να κάνει τον Οκτώβριο διπλές εκλογές για να 'κάψει' την απλή αναλογική" είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για "αποθέωση του τακτικισμού εις βάρος της δημοκρατίας".

Εκτίμησε ωστόσο πως δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις 200 ψήφους για αλλαγή του νόμου τονίζοντας πως "αν τολμήσουν να πάνε άμεσα σε εκλογές, ανεξάρτητα ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, θα πέσουν τα ποσοστά της Ν.Δ.". Σημείωσε δε πως τότε θα είναι ορατή η προοπτική συγκρότησης μιας άλλης κυβερνητικής πλειοψηφίας, μιας προοδευτικής κυβέρνησης. "Αυτό, ακόμη και μόνο σε μαθηματικό επίπεδο να το δούμε, ήταν επιτεύξιμο ήδη από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αν ίσχυε η απλή αναλογική. Αν συνέπρατταν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, θα είχαμε 157 έδρες. Είναι, λοιπόν, θέμα πολιτικής", πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακόμα στα παραδείγματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, "που μας δείχνουν μια διαφορετική προοπτική", ασκώντας κριτική στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. πως δεν συμβαδίζει με την εκεί Κεντροαριστερά. "Ένα μεγάλο μέρος του στελεχικού δυναμικού διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στην απόλυτη δορυφοροποίηση απέναντι στη Ν.Δ." είπε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση οι υποστηρικτές του. "Τα περιθώρια στενεύουν και θα φανεί τώρα τι θα κάνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στα θέματα του εκλογικού νόμου. Εάν τελικά διανοηθεί να συμπράξει με τη Ν.Δ., θα σημαίνει τελικά ότι υπάρχει μεταξύ τους μια απόλυτη συμφωνία και πολιτική συνεννόηση" υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL