Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Θ.Ξανθόπουλος: Η απλή αναλογική δημιουργεί συνθήκες ανάδειξης της προοδευτικής πλειοψηφίας σε θέση εξουσίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Ξανθόπουλος: Η απλή αναλογική δημιουργεί συνθήκες ανάδειξης της προοδευτικής πλειοψηφίας σε θέση εξουσίας (Video)

«Η απλή αναλογική δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάδειξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας σε προοδευτική εξουσία που θα αποτελέσει το αντίβαρο απέναντι στην συντηρητική οπισθοδρόμηση», τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο AtticaTV.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η απλή αναλογική αποτελεί αξιακό θέμα για την Αριστερά, δημιουργεί συνθήκες συναίνεσης και προοδευτικής πλειοψηφίας και για αυτό ο εκλογικός νόμος που προτείνει η κυβέρνηση συνιστά οπισθοδρόμηση».

https://www.youtube.com/embed/q3KfWmDbMG0
(Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στα 7’.47’’,  20’.48’’ και 34’.12’)

Παράλληλα, σε σχέση με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει τώρα την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είμαστε ανυποψίαστοι» προσθέτοντας πως στις επόμενες εκλογές μπορεί να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα από την προγραμματική αντιπολίτευση, να αναδείξει τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες της κυβέρνησης αλλά και την μονομερή εύνοια της προς τα υψηλά κοινωνικά στρώματα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύς κοινωνικός χώρος που θα αποτυπωθεί στις κάλπες και θα εκφράσει την μεγάλη κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία της χώρας», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Σημασία  για μας έχει, στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική, να αναδειχθεί ένα μπλοκ προοδευτικής εξουσίας που θα αποτελέσει το προοδευτικό αντίβαρο στη διαφαινόμενη συντηρητική στροφή και όπου θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην εκλογή του ΠτΔ, χαρακτήρισε ως θεσμικά σωστή την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου καθώς το συνολικό αποτύπωμα της ως τώρα παρουσίας του, παρά τις επιμέρους τριβές, αποτιμάται ως πολύ θετικό. «Από την άλλη η ΝΔ δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα για να μην στηρίξει την επιλογή του».

Τέλος για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είπε ότι δεν ήταν μια επιτυχημένη επίσκεψη καθώς διαψεύδεται ότι θα αναληφθεί άμεσα κάποια πρωτοβουλία από την αμερικανική πλευρά για εκτόνωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ αποκάλεσε άστοχη την δήλωση-κάλυψης του κ. Μητσοτάκη, στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από τις αμερικανικές δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL