Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Εθνικιστικές κορώνες και διπλωματία του «ούζου» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικιστικές κορώνες και διπλωματία του «ούζου» (Video)

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Μετά τη ρατσιστική και εθνοπατριωτική δήλωσή του το Σάββατο, ότι οι μετανάστες αλλοιώνουν τη χώρα μας, τη στιγμή που πέθαναν δεκάδες άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, όταν το σκάφος που επέβαιναν βυθίστηκε στους Παξούς, συνέχισε και την Κυριακή, όχι για να ζητήσει κάποιου είδους συγγνώμη ή να ανακαλέσει αλλά, όπως αρμόζει σε κάθε γνήσιο ακροδεξιό, απαντώντας με ακόμα πιο υψηλούς τόνους.

Είπε «συλλυπητήρια» για τους νεκρούς και κάπως έτσι ξεμπέρδεψε με τον προσχηματικό ανθρωπισμό που πρέπει να δείχνει ως σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησης διεκδικώντας θρασύτατα και μερίδιο κοινωνικής ευαισθησίας, που, αν μη τι άλλο, με τέτοιες δηλώσεις, δεν δικαιούται. "Δεν έχετε το προνόμιο του ανθρωπισμού" έλεγε και ξανάλεγε ο άνθρωπος που έβλεπε εισβολείς την ώρα των πνιγμών στο Ιόνιο.

Επιρρίπτοντας την ευθύνη του προσφυγικού-μεταναστευτικού όλη στον ΣΥΡΙΖΑ «πούλησε» για πολλοστή φορά το παράλογο για λογικό και το ψέμα ως μόνη αποδεκτή αλήθεια. «Η αιτία που έκλεισαν τα σύνορα στην Ευρώπη είναι ο Τσίπρας. Εσείς φταίτε» είπε βγαίνοντας από το κοστούμι του σοβαρού υπουργού στο οποίο προσπαθεί ανεπιτυχώς να χωρέσει.

Με τις γνωστές υπεραπλουστεύσεις που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά προπαγάνδα και ο φτηνός λαϊκισμός, επιδόθηκε σε συγκρίσεις Τσίπρα και Σαμαρά αραδιάζοντας άθλια ψέματα και διαγράφοντας πλήρως τον πόλεμο στη Συρία. Το χιλιοπαιγμένο one man show στο οποίο συχνά επιδίδεται συνεχίστηκε και ουδείς από τους δημοσιογράφους, φυσικά, αντέδρασε προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Θυμήθηκε την περικεφαλαία των «Μακεδονομάχων» που γέμιζε με πομφόλυγες προεκλογικά η Ν.Δ. και φόρτωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και την «απαξίωση» που μετεκλογικά τους επεφύλαξε η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Κατανοητή η προσπάθεια να μιλήσει στο εσωκομματικό του ακροατήριο αλλά αγγίζει το γελοίο η προσπάθεια να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για την κωλοτούμπα της Ν.Δ..

«Επειδή δεν αρέσουν στον κ. Ρήγα, οι Μακεδονομάχοι, τους πετάτε στα σκουπίδια τους ανθρώπους και το παίζετε μετά και ανθρωπιστές» συνέχισε με τις γνωστές ακατάληπτες ύβρεις και προσωπικές χλευαστικές στοχεύσεις.

Και αναρωτιέται κανείς, τι έχει να απαντήσει, ως κυβέρνηση πια, στους “Μακεδονομάχους” που «χάιδευε» ή στα νησιά στα οποία προεκλογικά έταζαν λαγούς με πετραχήλια; Στους ακροδεξιούς αυτοδιοικητικούς τους, τι έχουν να πουν; Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ η Μόρια ήταν στις 5.000 και σήμερα ξεπερνά τις 15.000, είναι προφανές ποιος και για ποιους λόγους αφήνει το πρόβλημα να μετατρέπεται σε ωρολογιακή βόμβα, χωρίς να δίνει λύσεις.

Οι εθνικιστικές κορώνες περί «εθνικής ταυτότητας» και «παράδοσης» στις οποίες κατέφυγε είναι το μοναδικό φύλλο συκής της κυβέρνησης μπροστά στη δουλική συμπεριφορά της απέναντι στις ΗΠΑ.

Πέρα από τη διαβεβαίωση της υποταγής που έδωσε στις ΗΠΑ και τα δύο δισ. που έσπευσε να καπαρώσει για τις αμυντικές δαπάνες, καλό θα ήταν να πουν και τι πέτυχαν, πέρα από το εθνικό ρεζιλίκι με τα fake news που διέρρεαν για τη δήθεν πρωτοβουλία Πομπέο.

Ας απαντήσουν στον ελληνικό λαό πόσο πατριωτικό είναι να εκθέτεις τη χώρα σου σε κίνδυνο αναιρώντας την πάγια φιλειρηνική εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ή πόσο πατριωτικό είναι το εθνικό ρεζίλεμά μας με τις διαψεύσεις των ΗΠΑ στα fake news που κατασκεύασαν για να αποκρύψουν το φιάσκο του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Πέρα από τις ύβρεις και τα δήθεν οργισμένα ξεσπάσματα στις οθόνες, καλό είναι να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης πόσο δημοκρατικό είναι να χλευάζει την ιδεολογία και τα πιστεύω των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο ακροδεξιός κυβερνητικός θίασος καλό είναι να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική της δεκαετίας του 1960. Η διπλωματία του ούζου, του μπουζουκιού και του «γεια μας» είναι απολύτως ασόβαρη, γραφική και παραπέμπει σε παλαιότερα χρόνια απόλυτης υποτέλειας που έζησε η χώρα. Το μόνο που επιτυγχάνουν έτσι είναι να κερδίζει έδαφος η Τουρκία.

Η ανικανότητά τους δεν κρύβεται, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των φιλοκυβερνητικών Μέσων και τις οργίλες γραφικότητες του αντιπρόεδρου. Ας το πάρουν χαμπάρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL