Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.9°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
2 BF 40%
Συνάντηση Μητσοτάκη - Κουτσούμπα / Συνάντηση Μητσοτάκη - Κουτσούμπα: Αντίθετο το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τις βάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κουτσούμπα / Συνάντηση Μητσοτάκη - Κουτσούμπα: Αντίθετο το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τις βάσεις

«Βρισκόμαστε πραγματικά στη δίνη σοβαρών εξελίξεων, έντονων ανταγωνισμών, αντιθέσεων και συγκρούσεων στην περιοχή. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους» σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα συμφωνία για τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις που «εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή».

Επιπλέον επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «παλιότερα είχε άλλες θέσεις, όμως ως κυβέρνηση ουσιαστικά προετοίμασε αυτή την απαράδεκτη αμερικανοΝΑΤΟϊκή συμφωνία». Εξέφρασε την αντίθεσή του στις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη υπέρ της δολοφονίας Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ μιλώντας για «εγκληματική ενέργεια» και για εμπλοκή της χώρας μας στη «δίνη εξελίξεων που μας ανησυχούν». Ο Δ. Κουτσούμπας παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να επισημάνει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η δολοφονία Σουλεϊμανί αποτελεί «παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Διαφωνία για τη Χάγη

Ο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ μετέφερε στον πρωθυπουργό την ανησυχία του κόμματος για την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά και τη διαφωνία του με την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης.

Επανέλαβε την πάγια στάση του ΚΚΕ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί, ανεξαρτήτως προσώπου, όπως και την αντίθεσή του στον νέο εκλογικό νόμο και το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Έθεσε επίσης το ζήτημα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και των επιπτώσεων του Brexit στους Έλληνες φοιτητές και εργάτες της Μεγάλης Βρετανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL