Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Χ. Βερναρδάκης: Λάθος η στήριξη Μητσοτάκη σε Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Βερναρδάκης: Λάθος η στήριξη Μητσοτάκη σε Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί (Ηχητικό)

Την ανάγκη να εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς τι δεν πήγε καλά στη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι είναι εμφανές πως ουσιαστικά τίποτα θεαματικό ή υπέρ της Ελλάδας δεν προέκυψε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλτ Τραμπ χθες στον Λευκό Οίκο.

Μιλώντας Στο Κόκκινο τον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Βερναρδάκης τόνισε η απουσία σαφών δεσμεύσεων από αμερικανικής πλευράς και ο προβληματισμός που προκλήθηκε από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον αποδεικνύει τι ακριβώς δεν κατάφερε, καθώς από τη μεριά της Ελλάδας δηλώθηκαν όσα έπρεπε να δηλωθούν αλλά από την άλλη μεριά εγγυήσεις ή οποιοσδήποτε άλλες αναφορές δεν έγιναν.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/740153137&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο κ. Βερναρδάκης εξήγησε ότι προέκυψε και ένα νέο στοιχείο πως ο Τραμπ έχει απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία και τον Ερντογάν, διότι αναγνωρίζει τον περιφερειακό ρόλο που έχει η Τουρκία στην περιοχή «κάτι που εσωτερικά σε εμάς θέτει ένα ζήτημα επαναπροσδιορισμού του στρατηγικού μας δόγματος και προτρέπει κατά κάποιο τρόπο σε μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών η οποία πρέπει να επανεξετάσει και όλα αυτά τα δεδομένα».

Ο βουλευτής εξήγησε - μεταξύ άλλων - ότι η στήριξη Μητσοτάκη στην πολιτική του Τραμπ κατά του Ιράν με τη δολοφονία Σουλεϊμανί δεν ξέρει «αν είναι ένα λάθος» ή αν «είναι αλλαγή της στρατηγικής της χώρας» μας, «αν είναι σκόπιμο λάθος» ή «ένδειξη αβρότητας» το γεγονός ότι «ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη είναι κάτι το ανησυχητικό», καθώς η πολιτική της χώρας ήταν ανέκαθεν στρατηγική ειρηνικών επιλύσεων των προβλημάτων και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL