Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Γ. Κατρούγκαλος: Τακτική άνισων αποστάσεων προς τον Ερντογάν - Ο πρωθυπουργός έδωσε και δεν πήρε (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Τακτική άνισων αποστάσεων προς τον Ερντογάν - Ο πρωθυπουργός έδωσε και δεν πήρε (Video)

Για πλήρη αποτυχία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έκανε λόγο ο ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. «Ο πρωθυπουργός έδωσε και δεν πήρε. Δε γίνεται έτσι διπλωματία. Δε δίνεις μόνο και δεν παίρνεις τίποτα» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.https://www.youtube.com/embed/c01mUQxDXp4

Όπως ανέφερε, το ζητούμενο της επίσκεψης είναι να ενισχύσουμε τη χώρα μας απέναντι στις απειλές της Τουρκίας. «Ο Ερντογάν έχει πει ότι τέλος Ιανουαρίου θα έρθει τουρκικό πλοίο νότια της Κρήτης. Μετά από αυτήν την επίσκεψη έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι θα είναι στην πλευρά μας; Έχει σταλεί μήνυμα στην απέναντι πλευρά;» διερωτήθηκε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι πριν από την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη είχαμε σαφή καταδίκη από Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Κογκρέσο των κινήσεων της Τουρκίας ως παράνομων και προκλητικών. «Εδώ αντιθέτως ήταν τακτική άνισων αποστάσεων προς τον Ερντογάν και όχι προς την Ελλάδα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε και δεν πήρε. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που υποστήριξε την εκτέλεση Σουλεϊμανί. Φαίνεται επίσης ότι έχουμε αποδεχθεί ότι θα αποκλείσουμε την κινεζική εταιρεία Huawei από το δίκτυο 5G. Αυτό δεν το έχει κάνει ούτε η Μεγάλη Βρετανία, ούτε η Γερμανία, ούτε το Ισραήλ» υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

«Φαίνεται να δώσαμε πράγματα που εμείς δεν τα είχαμε δώσει γιατί θέλαμε να στείλουμε μήνυμα στις ΗΠΑ ότι πράγματι επιδιώκουμε την αναβάθμιση των συμφερόντων όχι εκ των προτέρων, αλλά όπου έχουμε ευθυγράμμιση συμφερόντων. Ποια ήταν η πρώτη λέξη του Κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ; Ότι είμαστε προβλέψιμοι, άρα δεδομένοι. Δε γίνεται έτσι διπλωματία. Δε δίνεις μόνο και δεν παίρνεις τίποτα» υπογράμμισε.

https://www.youtube.com/embed/8CFFx5UHpYk

Ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι με τη μέχρι τώρα στάση του δεν ασκεί δημαγωγική αντιπολίτευση στα θέματα της εξωτερικής αντιπολίτευσης όπως δυστυχώς συνέβαινε στο παρελθόν όταν η ΝΔ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.

«Στηρίζουμε το εθνικό μέτωπο αλλά επισημαίνουμε τα φάουλ γιατί έτσι υπηρετούμε την εθνική πολιτική. Η επιτυχία της επίσκεψης Αλ. Τσίπρα το 2017 αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν την αναβάθμιση των σχέσεών μας σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου που έγινε ένα χρόνο μετά, είχε δηλαδή απτά αποτελέσματα. Αντίθετα με την πλήρη αποτυχία της επίσκεψης Κ. Μητσοτάκη. Ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε τις ΗΠΑ ως έναν υποχρεωτικά δεδομένο εταίρο. Θέλαμε να έχουμε σύμπτωση συμφερόντων» κατέληξε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL