Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ευχές Τζιτζικώστα με σεξιστικό σχόλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευχές Τζιτζικώστα με σεξιστικό σχόλιο

«Ξεκάθαρη και ειλικρινή» συγγνώμη από τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το σεξιστικό σχόλιο που έκανε κατά την ανταλλαγή πρωτοχρονιάτικων ευχών με εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Περιφέρεια για «χαρούμενους ρόλους» σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αποδεχόμενος από τον εκπρόσωπο του Film Office ως δώρο μια πλακέτα και ακούγοντάς τον να τον προτρέπει να μεσολαβήσει ώστε οι γυναίκες εργαζόμενες στην ΠΚΜ να μπορέσουν να λάβουν μέρος σε ταινίες που θα γυριστούν στα στούντιο που θα δημιουργηθούν στη Θέρμη και μάλιστα να πάρουν «χαρούμενους ρόλους», κοιτώντας τις εργαζόμενες σχολίασε ότι «άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν είναι του Σειρανάκη... Σας ενδιαφέρει;». Το βίντεο με το σεξιστικό «αστειάκι» αρχικά ανέβηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα που είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον Απ. Τζιτζικώστα, αλλά μόλις ξεκίνησε ο σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως διά μαγείας εξαφανίστηκε ακόμη και από το YouTube. Το θέμα το «έθαψαν» όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο μετά τις πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και δεξιών στελεχών, ο περιφερειάρχης με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη από τις εργαζόμενες γυναίκες στην ΠΚΜ. «Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει για οποιαδήποτε γυναίκα. Γι’ αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής» έγραψε.

Μόνη αντίδραση από τον Χρ. Γιαννούλη

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης στην ΠΚΜ «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ανακαλέσει τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα για τις εργαζόμενες στην Περιφέρεια. «Δεν περίμενα ποτέ ότι στις τόσες πολιτικές και αυτοδιοικητικές διαφορές που αναδεικνύονται καθημερινά με τη διοίκηση της ΠΚΜ και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα θα ερχόταν και η στιγμή που η αλαζονεία τους θα οδηγούσε και σε ζητήματα που προσβάλλουν τη γενετήσια υπόσταση της γυναίκας και του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού δικαιωμάτων και φύλου» σχολίασε και εξέφρασε την ευχή ότι επρόκειτο για «μια πολύ κακή στιγμή υπερβολικής ευφορίας και δείγμα πολύ κακής ποιότητας ‘χιούμορ’». «Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για τη γυναίκα, τα δικαιώματα και την θέση της στη σύγχρονη ζωή» κατέληγε στην ανακοίνωσή του ο Χρ. Γιαννούλης, που ήταν και ο μόνος επικεφαλής παράταξης που αντέδρασε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL