Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Άγριος διαδικτυακός καυγάς Χατζηνικολάου - Αλαφούζου για τα "δωράκια" της Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγριος διαδικτυακός καυγάς Χατζηνικολάου - Αλαφούζου για τα "δωράκια" της Novartis

Σύμφωνα με ένα κάπως παλιομοδίτικο ανέκδοτο, δημοφιλές τη δεκαετία του 1980, μέσα σε μια παρέα ξεσπά ένας σκληρός καυγάς ανάμεσα σε δύο φίλους. «Είσαι εντελώς βλάκας» απευθύνεται ο ένας στον άλλον. «Και εσύ εντελώς κόπανος» του ανταπαντά ο δεύτερος. Τότε επεμβαίνει στη συζήτηση κατευναστικά ο ψυχραιμότερος της παρέας και τους λέει: «Σταματήστε, βρε παιδιά, να τσακώνεστε. Αφού έχετε και οι δύο δίκιο». Αυτόν τον ξεχασμένο αστεϊσμό θύμισαν σε μεγάλο βαθμό ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής" Γ. Αλαφούζος και ο ιδιοκτήτης της RealMedia ("Real News", Real FM κ.λπ.) Ν. Χατζηνικολάου με τον σκυλοκαβγά που άνοιξαν τόσο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του τελευταίου μετά την αναδημοσίευση από την "Καθημερινή" εγγράφου του FBI που τον εμπλέκει στο κύκλωμα προώθησης της Novartis με αντάλλαγμα υπερτιμημένη διαφημιστική δαπάνη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που αναπαράχθηκε από όλα τα μέσα συμφερόντων Αλαφούζου, o Χατζηνικολάου, έχοντας ο ίδιος εύκολη πρόσβαση στα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Άμυνας, Ανάπτυξης και Παιδείας κατά την περίοδο 2009 - 2014, κανόνιζε την πρόσβαση του ισχυρού άνδρα της Novartis Κ. Φρουζή σε αυτά και σε αντάλλαγμα λάμβανε διαφημίσεις της φαρμακοβιομηχανίας, τις οποίες εκχωρούσε σε τιμές ανεξήγητα υψηλές και πάντως πολύ υψηλότερες από τις μέσες τιμές διαφημίσεων στα μέσα του (με συνήθη διαφημιστική τιμή τα 2.000 ευρώ, η Novartis πλήρωνε κάθε διαφήμιση στη "Real News" 3.000 ευρώ) και με μεγάλες ταμειακές διευκολύνσεις.

Ο εκδότης της "Real" απάντησε επιτιθέμενος προσωπικά στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, τον οποίο αποκαλούσε ειρωνικά «Γιαννάκη» τόσο στον λογαριασμό του στο Twitter όσο και στην πρωινή εκπομπή του στον Real FM, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι έλαβε πολύ περισσότερα χρήματα από τον ίδιο μέσω διαφημιστικής δαπάνης της Novartis. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις εκπομπές του Άρη Πορτοσάλτε, για τις οποίες είπε ότι «τα σποτάκια της Novartis έπεφταν κατά ριπάς», λέγοντας ότι όσα έπαιρνε η "Real News" από τη φαρμακοβιομηχανία σε έναν χρόνο ο ΣΚΑΪ «τα έπαιρνε σε έναν μήνα».

Και συνεχίζοντας σε πολύ έντονο ύφος είπε: «Τον σκασμό, Γιαννάκη. Έχεις πολύ χαμηλό ανάστημα για να τα βάλεις εσύ με εμένα. Ασχολήσου εκεί με τον Παναθηναϊκό που τον έχεις χαμηλώσει στο ύψος σου» και τον προέτρεψε να «πάει να κάνει μπάνιο στα λαθραία στο Ασπρονήσι που του αρέσει». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και η αναφορά του στον «πόλεμο» του Ομίλου Αλαφούζου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πατέρα την περίοδο 1990 - 1993, προφανώς για να επισημάνει ότι ο ίδιος παραμένει πιο πιστός και συνεπής στρατιώτης της παράταξης (ή της οικογένειας) διαχρονικά.

Η σκυτάλη πέρασε στον Γ. Αλαφούζο, ο οποίος με ανάρτησή του στον δικό του λογαριασμό στο Twitter σχολίασε: «Απάντηση στην ΥΣΤΕΡΙΑ. Έχω κάνει και σωστά και λάθη. Όμως, (1) Δεν έχω εκβιάσει τραπεζίτες για να με υπερδανείσουν, (2) Δεν έχω ζητιανέψει σε επιχειρηματίες για να ζω πολυτελώς, (3) Δεν έχω γλύψει Κυβερνήσεις για να μου χαρίσουν χρέη προς το Δημόσιο. Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια» (σ.σ.: διατηρούμε την ορθογραφία του πρωτοτύπου).

Ας ελπίσουμε οι δύο επιχειρηματίες να συμφωνήσουν γρήγορα στο ποιος πήρε πιο πολλά λεφτά από τη Novartis και ποιος υπερδανείστηκε με τους πιο ευνοϊκούς όρους, για να επανέλθουν μετά αμέριμνοι στους ισχυρισμούς τους ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μια κατασκευασμένη σκευωρία και οι σχέσεις του τραπεζικού συστήματος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα καλώς καμωμένες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL