Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Αλ.Τσίπρας: Κυρώσεις τώρα στην Τουρκία για να μη χρειάζονται αύριο δράσεις πέραν της διπλωματίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Κυρώσεις τώρα στην Τουρκία για να μη χρειάζονται αύριο δράσεις πέραν της διπλωματίας (Video)

«Σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες για την Ευρώπη, θεωρώ αναγκαία όσο ποτέ την κοινή δράση, τη συνεννόηση, τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την προσέλευσή του στη Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F1009087412798734%2F&show_text=0&width=560

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «σήμερα, βρίσκομαι στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με βασικό στόχο να πείσω τους μέχρι πρότινος συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν και οι καθαρές δηλώσεις, αλλά πέραν των δηλώσεων καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, να προχωρήσουμε και σε απαραίτητα μέτρα, σε κυρώσεις, που ενδεχομένως θα αναγκάσουν την Τουρκία να σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής».

«Και θα προσπαθήσω να τους πείσω, καθώς γνωρίζουν, επί 4,5 χρόνια ως πρωθυπουργός πόσο ενεργά προσπάθησα να οικοδομήσω μια θετική ατζέντα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επιπρόσθετα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «ο στόχος μας, λοιπόν, είναι η ειρήνη και η συνεργασία. Αλλά ειρήνη και συνεργασία μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου. Και το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι καθαρό».

«Τώρα, λοιπόν, δηλώσεις καθαρές, αλλά και κυρώσεις, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αύριο να χρειάζονται δράσεις πέραν της διπλωματίας για να προστατεύσουμε το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και η ΕΕ πρέπει να σταθεί αρωγός στην Ελλάδα και στην Κύπρο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να εκφράσει την υποστήριξή και τις ευχές του για ένα καλό αποτέλεσμα για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, «που είναι απέναντι σε μια συντηρητική παράταξη, της οποίας ηγείται ένας πολιτικός που έπαιξε ένα καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό το ρεύμα το αντιευρωπαϊκό, το λαϊκιστικό, που έχει οδηγήσει τη Μεγάλη Βρετανία σε ένα μεγάλο αδιέξοδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL