Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ.Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα εκμεταλλευτεί τα εθνικά θέματα όπως έκανε η ΝΔ με την Συμφωνία των Πρεσπών

Eurokinissi

«Η ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης, ήταν "αγκαλιά" με τις ακροδεξιές φωνές ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και όταν ανάλαβαν τη διακυβέρνηση, άλλαξαν τελείως γραμμή, λέγοντας ότι θα ψηφίσουν και θα τιμήσουν τη Συμφωνία», σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ

«Ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την συναίνεση και στα εθνικά θέματα, σε κρίσιμους τομείς και σχέδια νόμου. Έχει να κάνει με την αξιόπιστη στάση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Λίγους μήνες πριν, σε κρίσιμα θέματα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς κανένα λόγο, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν "αγκαλιά" με τις ακροδεξιές φωνές και εκφράσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και όταν ανάλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας, άλλαξαν τελείως τη γραμμή τους λέγοντας ότι και θα ψηφίσουν την Συμφωνία και θα την τιμήσουν», τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης,

Ο ίδιος μιλώντας στον ρ/σ Politica 89.8 για τα ελληνοτουρκικά πρόσθεσε ότι αυτή η στάση της ΝΔ «δείχνει και το πώς κάποιοι αξιοποίησαν τα εθνικά θέματα προκειμένου να λαϊκίσουν και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού. Εμείς κρατάμε άλλη στάση, που δίνει εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σαν χώρα μερικά θέματα, για να χτιστεί μια εθνική γραμμή και μια κοινή θέση στο μεγάλο έργο του πολιτικού χώρου».

Ο πρώην υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στο θέμα των υδρογονανθράκων υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα θέμα που το ακούω από τότε που γεννήθηκε η δική μας γενιά. Κανείς δεν είχε φτιάξει προεδρικό διάταγμα ή νόμο, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα θέμα που έπρεπε να το χειριστούμε με τη δέουσα προσοχή, ήμασταν σε συνεχείς και στενές διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για διευθετηθεί η ΑΟΖ».

«Αυτό σημαίνει ότι αν μια κυβέρνηση κυνήγησε να λυθούν τέτοιου είδους θέματα, είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Τουρκία δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έκανε με τη Λιβύη όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα ήταν ανοιχτά, η Τουρκία προκαλούσε και πάλι και δεν τόλμησε κανείς να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ψήφο των αποδήμων ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι «η στάση μας όλο αυτόν τον καιρό έχει ανατρέψει και την επικοινωνιακή λογική και πρακτική της ΝΔ ότι εμείς δεν θέλαμε να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες και διάφορες άλλες επιχειρούμενες κινήσεις. Επομένως, πιστεύω και με τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και με τις αμυδρές υποχωρήσεις, να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου».

«Πιστεύω ότι υπάρχουν τα περιθώρια να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη μέχρι το βράδυ να πάμε σε μεγάλες συναινέσεις για να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές. Πιστεύω ότι αυτό και το θέμα των εκλογικών καταλόγων και τη διαδικασία να είναι κάτω από την σκεπή της διακομματικής επιτροπής και τη συναίνεση της, είναι δύο θέματα σημαντικά και πιστεύω να ανταποκριθεί η κυβέρνηση» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις