Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ.Φάμελλος: Κυβέρνηση εξαπάτησης και συναλλαγής

Eurokinissi

«Η ΝΔ είναι η κυβέρνηση που συναλλάσσεται με συμφέροντα, προς άγραν ψήφων και υποστήριξης, το ξεπάγωμα των καταθέσεων προσώπων που διώκονται για οικονομικά εγκλήματα, την παροχή ασυλίας στους τραπεζίτες για "θαλασσοδάνεια", καταργώντας όλους τους κανόνες δικαίου», σημείωσε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση καταργεί τη διαφάνεια στις προσλήψεις (ΑΣΕΠ) και εντείνει τον αυταρχισμό ώστε, η νεολαία να φοβάται να βγει στο δρόμο και να εισρέει σε κομματικά γραφεία της ΝΔ, για να βρει δουλειά με ρουσφέτι», τόνισε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο ίδιος μιλώντας στον ρ/σ «Ελλάδα 94.3», πρόσθεσε ότι η ΝΔ «είναι η ίδια κυβέρνηση που συναλλάσσεται με συμφέροντα, προς άγραν ψήφων και υποστήριξης, όπως αποκαλύφθηκε με το διορισμό του 80χρονου Διοικητή νοσοκομείου στην Καρδίτσα, το ξεπάγωμα των καταθέσεων προσώπων που διώκονται για οικονομικά εγκλήματα, την παροχή ασυλίας στους τραπεζίτες για θαλασσοδάνεια, καταργώντας έτσι όλους τους κανόνες δικαίου».

«Το εργαλείο πολιτικής συναλλαγής της ΝΔ, συμπληρώνεται με αυτό της πολιτικής εξαπάτησης, στην οποία στηρίχθηκε για να εκλεγεί, την εξαπάτηση στη Συμφωνία των Πρεσπών, το προσφυγικό, τα δημοσιονομικά, τη μεσαία τάξη», δήλωσε ο τομεάρχης Ενέργειας.

Παράλληλα, ο Σ.Φάμελλος αναφέρθηκε στην Επίκαιρη Επερώτηση για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, την πορεία της 17ης Νοέμβρη, τη βία κατά των φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επισήμανε μάλιστα ότι «αναδεικνύονται δύο παράλληλα φαινόμενα που αφορούν τον πυρήνα της δημοκρατίας, μία τακτική εκμαυλισμού και συναλλαγής και μία ένταση του αυταρχισμού, ειδικά απέναντι στη νεολαία, με σκοπό να "κάτσει στα αυγά της", μαζί με μία προσπάθεια περιορισμού των κινητοποιήσεων, των συγκεντρώσεων και των πορειών με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Υπογράμμισε δε, ότι «υπάρχει τρόπος συνομιλίας με την κοινωνία, όταν βέβαια υπάρχει δημοκρατική αφετηρία στην κυβέρνηση» και ότι «η πολιτική που ασκεί η ΝΔ δημιουργεί τους λόγους διαδηλώσεων. Σε αυτήν την πολιτική αντιδρά η κοινωνία με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες».

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε στον τομέα της Ενέργειας όπου, «ο κ. Χατζηδάκης προχωρά στην εκχώρηση ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στα δίκτυα φυσικού αερίου, σε έναν ιδιώτη. Αυτός θα έχει τον έλεγχο του δικτύου σε όλη την ελληνική επικράτεια και θα λειτουργεί με μονοπωλιακούς όρους, χωρίς κανένα ανταγωνισμό».

«Η επιλογή αυτή μάς γυρνάει στο 2012, το δεύτερο Μνημόνιο και τις τότε απαιτήσεις των δανειστών, ενώ παλέψαμε τόσο σαν κοινωνία για να βγούμε από τη Μνημονιακή επιτροπεία. Η πρόσφατη προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών δημιουργεί επιπρόσθετα, ερωτηματικά σχετικά με τους όρους συμμετοχής, διαφάνειας και ανταγωνισμού στη διαδικασία, καθώς δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε ενδιαφερόμενους εκτός Ε.Ε. και δημιουργεί ένα ασαφές παράθυρο αποκλεισμού συμμετεχόντων, στη βάση επίκλησης του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται», σημείωσε ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε αν αυτό «είναι άραγε άλλο ένα στοιχείο πολιτικής συναλλαγής εκ μέρους της ΝΔ που πριμοδοτεί πολύ λίγα, ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του δημοσίου, της κοινωνίας, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου στο σύνολό του;».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως «τα κυβερνητικά μέτρα πλήττουν την τσέπη των πολιτών, με τις αναίτιες αυξήσεις στη ΔΕΗ που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά με τουλάχιστον 100 ευρώ το χρόνο, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με περίπου 500 ευρώ το χρόνο που αφορούν επιπλέον αυτούς που έχουν χαμηλά έσοδα».

«Το πεδίο στο οποίο θα κριθούμε από την κοινωνία, αφορά στο επίπεδο ευημερίας και ποιότητας ζωής του κάθε νοικοκυριού. Η υποβάθμισή τους, από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της ΝΔ, είναι κάτι που δυστυχώς θα  αποδειχθεί πολύ σύντομα, με τραγικό τρόπο για την κοινωνία, κάτι το οποίο εμείς δεν επιθυμούμε καθόλου. Εμείς, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην χαθούν όσα κερδίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και να μην επιτρέψουμε η χώρα να συρθεί πάλι στη χρεοκοπία», επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος

«Εμείς αναδεικνύουμε όλα αυτά τα θέματα, τόσο στη Βουλή, όσο και στην κοινωνία, συνεργαζόμαστε και συνομιλούμε με όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς ώστε, να χτίσουμε αναχώματα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που πλήττουν την ελληνική κοινωνία».

Τέλος, σε σχέση με την ψήφο των Αποδήμων υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι των αποδήμων, αλλά η προκήρυξη εκλογών δεν επέτρεψε να προχωρήσει η νομοθέτηση.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι θα ελέγχονται με αδιάβλητα κριτήρια, καθώς και ότι διασφαλίζεται η δυνατότητα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις που θέτουμε στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο