Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
"Φέιγ βολάν" σε site έγγραφο που δεν είχε δοθεί στους βουλευτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Φέιγ βολάν" σε site έγγραφο που δεν είχε δοθεί στους βουλευτές

Στα όριά της ήρθε χθες η Προκαταρκτική Επιτροπή όταν αποκαλύφθηκε ότι αναφορά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που είχε σταλεί από τις 6 Δεκεμβρίου, απεκρύβη από τα μέλη της Επιτροπής αλλά δόθηκε σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης!

Σε δυσχερή θέση βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας τον έθεσε προ των ευθυνών του. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός, κύριε πρόεδρε, να παίρνουμε τώρα και αυτή την ώρα το έγγραφο Αγγελή, λίγο πριν την εξέτασή τουτ, και ενώ αυτό έχει έρθει στη Βουλή από τις 6 Δεκεμβρίου» τόνισε ο Σπ. Λάππας. «Έχετε δίκιο» αναγκάσηκε να συμφωνήσει ο Γ. Μπούγας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε. «Είναι απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι το έγγραφο διέρρευσε στο 'Πρώτο Θέμα' πριν το πάρουν τα μέλη της Επιτροπής» τόνισε. «Δεν έγινε από την Επιτροπή η διαρροή» ισχυρίστηκε ο Γ. Μπούγας. Ο εισηγητής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης αναγκάστηκε να προστρέξει προς στήριξη του πολλαπλώς εκτεθειμένου προέδρου. «Το είχαν κι άλλοι αυτό το έγγραφο. Εισαγγελέας κ.λπ.» είπε, αλλά ο Σπ. Λάππας συνέχισε ακάθεκτος. «Επίσης, στο έγγραφο αυτό αναφέρονται καταθέσεις αλλά και ύπαρξη άλλων εγγράφων τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί στα μέλη της Επιτροπής» υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα τα λαμβάνετε έγκαιρα από εδώ και πέρα» υποσχέθηκε ο Γ. Μπούγας.

Σπ. Λάππας: "Ευτράπελα, στα όρια της γελοιότητας"

«Συνεχίζουν να συμβαίνουν πολλά και ευτράπελα, στα όρια της γελοιότητας» τόνισε ο Σπ. Λάππας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5. «Ο τραγέλαφος είναι ότι το πενήντα σελίδων υπόμνημα Αγγελή έχει καταστεί φέιγ βολάν. Είναι δυνατόν; Να το διαρρέουν και να μην έχουν λάβει γνώση τα μέλη της Επιτροπής; Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η Επιτροπή» υπογράμμισε.

Ο Σπ. Λάππας επισήμανε ότι η συνεργασία των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών «στράβωσε» μετά τη συνάντηση της Βιέννης, όταν ο Γ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου που του έδινε το FBI. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Γ. Αγγελής «ομολογεί σε έγγραφά του ότι οι Αμερικανοί έκαναν λόγο για λογαριασμό πολιτικού στις ΗΠΑ, ενώ υπήρχε και άλλος, τροφοδότης, λογαριασμός σε ευρωπαϊκή χώρα. Έστελνε χρήμα στον γιο του στις ΗΠΑ. Για την ευρωπαϊκή χώρα πιθανολογώ ότι είναι από τη Βασιλεία, έδρα της Novartis στην Ελβετία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL