Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Μπαλάφας: Κλίμα τρομοκρατίας και απόλυτου αστυνομικού ελέγχου από την κυβέρνηση

Eurokinissi

«Με εντολές της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή των κκ. Χρυσοχοΐδη - Μητσοτάκη, σπέρνουν το φόβο και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Επειδή πολύ συχνά τα στελέχη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη παρελθοντολογούν, θα ήθελα να θυμίσω ότι οι μεγάλες φασαρίες, οι καταστροφές περιουσιών και όλες οι θλιβερές εικόνες με το κάψιμο της Αθήνας που έχουμε ζήσει, δεν εκδηλώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας σημειώνοντας ότι «αντιθέτως, τα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα αντιμετωπίστηκε με σοβαρό συστηματικό τρόπο και όχι επικοινωνιακό».

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα FM 94,3 πρόσθεσε ότι «σήμερα, η προσπάθεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και απόλυτου αστυνομικού ελέγχου. Με εντολές της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή των κκ. Χρυσοχοΐδη - Μητσοτάκη, σπέρνουν το φόβο και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας».

«Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν και η απρόκλητη χρήση βίας, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, μετά την ειρηνική και μαζική πορεία για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου», υπογράμμισε ο Γ.Μπαλάφας.

Όσον αφορά στην προκλητική, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της Τουρκίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που έχουν καταγραφεί, για την αντιμετώπιση εθνικών θεμάτων, είναι αποτέλεσμα μίας διττής πολιτικής. Η εφαρμογή, δηλαδή, μιας τακτικής που από την μία πλευρά καταδικάζει τις προκλητικές συμπεριφορές με κάθε πρόσφορο μέσο και από την άλλη διατηρεί τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτές τις ταραγμένες μέρες της τουρκικής προκλητικότητας, έδειξε αδυναμία διαχείρισης και μάλιστα, ευτελίζοντας την διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απαιτεί ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Οι προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας πρέπει να καταδικαστούν και να καταγγελθούν, προσφεύγοντας στα διεθνή φόρα», υπογράμμισε ο Γ.Μπαλάφας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο