Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Έφη Αχτσιόγλου: Ποιος δουλεύει για το braindrain και ποιος για το braingain;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: Ποιος δουλεύει για το braindrain και ποιος για το braingain;

"Πριν από έναν χρόνο, χάρη σε πρόγραμμα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με τον Νάσο Ηλιόπουλο, περίπου 4.000 νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά προσλήφθηκαν σε διάφορους φορείς του δημοσίου (κέντρο αιμοδοσίας, ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης, ΕΦΚΑ) για να υπηρετήσουν κρίσιμα για την ελληνική κοινωνία έργα, όπως την έκδοση συντάξεων" τονίζει σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

"Σήμερα οι χιλιάδες αυτοί νέοι με προσόντα κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι και οι δημόσιες υπηρεσίες περαιτέρω υποστελεχωμένες επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ.Βρούτσης αρνούνται να συνεχίσουν το πρόγραμμα" πρόσθεσε η ίδια κατά τη σημερινή συνάντησή της με το συντονιστικό των νέων επιστημόνων.

"Το κόμμα που έκανε προεκλογική του σημαία τοbraindrain και σήμερα κάνει επικοινωνιακές φιέστες για το θέμα, ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία νέους επιστήμονες.

Είναι εμφανές πλέον ποιος δουλεύει για την ουσία και ποιος για τις εντυπώσεις. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του" σχολίασε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου..

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση της Έφης Αχτσιόγλου με το συντονιστικό των νέων επιστημόνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL