Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο κόσμος βλέπει πλέον την πραγματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ο κόσμος βλέπει πλέον την πραγματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Ηχητικό)

Προϋπολογισμός, φορολογικό και κουτσουρεμένο κοινωνικό επίδομα ολοκλήρωσαν το τέλος της επικοινωνιακής κυριαρχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κόσμος πλέον βλέπει στη ζωή του την πραγματικότητα και έχει αρχίσει ξανά να ακούει, η περίοδος χάριτος έχει περάσει ανεπιστρεπτί, τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/723553615&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Μετά και την οριστικοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το κοινωνικό μέρισμα και τα όσα περιέλαβε στο φορολογικό νομοσχέδιο, είναι σαφές ότι όσα ανακοινώθηκαν «όχι μόνο είναι κατώτερα των προσδοκιών, αλλά και πλήρης ομολογία της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας που είχε ακούσει προεκλογικά ο ελληνικός λαός. Οι περίφημες φοροελαφρύνσεις και η οικονομική πολιτική είναι για λίγους,  έχοντες και κατέχοντες, ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού -και σίγουρα όχι για την μεσαία τάξη που ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής υποσχολογίας της ΝΔ», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου. «Αυτοί που θα δουν ουσιαστική μείωση στην φορολογία τους θα είναι τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ», όπως υπογράμμισε.

«Ο κ. Σταϊκούρας», συνέχισε για το κοινωνικό μέρισμα η ίδια, «αυτό που ανακοίνωσε αφορά 250.000 νοικοκυριά, όταν πέρυσι οι δικαιούχοι ήταν 3.700.000 … και η κυβέρνηση δεν το έδωσε μόνο το 2018, είχε ξεκινήσει από τις πιο σκληρές εποχές, το 2016, μία σταθερή κοινωνική πολιτική … Τώρα το δίνουν κουτσουρεμένο, ενώ έχουμε βγει από τα μνημόνια».

Ο κόσμος έχει αρχίσει ξανά και ακούει, υπάρχουν ρήγματα στην αρχικά καταιγιστική επικοινωνιακή κυριαρχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη … τώρα, βλέπει στην ζωή του, τα εργασιακά θέματα, στην οικονομία, το φορολογικό. Η περίοδος χάριτος έχει ανεπιστρεπτί περάσει πια, ο κόσμος τοποθετείται με βάση την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στο «σίριαλ» Διαματάρη από την σταδιακή αποκάλυψη των ψευδών στοιχείων για την κατάρτιση και τα άλλα στοιχεία του βιογραφικού του μέχρι την παραίτησή του, σχολιάζοντας ότι «το “επιτελικό κράτος, καλή ομοθέτηση και αριστεία” έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ήταν το τρίπτυχο της προεκλογικής προπαγάνδας και υπόσχεσης της ΝΔ, τώρα βλέπουμε πώς το εννοεί: έλεγχος του κράτους, έλεγχος των θεσμών, να μπαίνουν οι ημέτεροι που δεν έχουν καν τα προσόντα στις περισσότερες περιπτώσεις (όπως και με τον διοικητή της ΕΥΠ, που έκαναν μέχρι και αλλαγή τροπολογίας επειδή δεν είχε το πτυχίο που θα έπρεπε). Στην περίπτωση Διαματάρη, υποχρεώθηκαν να τον παραιτήσουν λόγω της κατακραυγής … μέχρι και φιλικές τους εφημερίδες έκαναν κριτική … Στην  περίπτωση των νοσοκομείων επικεντρωθήκαμε στον διοικητή στην Καρδίτσα που δεν διαψεύστηκε η ομολογία του ότι υπήρχε προσωπική συναλλαγή με τον πρωθυπουργό, αλλά αυτό σκέπασε τις υπόλοιπες τοποθετήσεις στα νοσοκομεία, ευτράπελα όπως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ της Άρτας να τοποθετείται στην Πρέβεζα και της Πρέβεζας στην Άρτα για να κρατήσουν τα προσχήματα. Όλοι έχουμε καταλάβει πια πώς εννοούν το επιτελικό κράτος».

Στο μέτωπο του σκανδάλου της Novartis και της κατάθεσης Μανιαδάκη στην προκαταρκτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «όλη αυτή η υποτίθεται επιτροπή για την “σκευωρία” της Novartis έχει καταρρεύσει από την πρώτη ημέρα, καταρρέει κάθε μέρα με τα στοιχεία που βγαίνουν και τις τοποθετήσεις των μαρτύρων. Δεν έχει κανείς αμφιβολία ότι οδηγείται σε μεγάλο φιάσκο η προσπάθεια της ΝΔ -και πιστεύω υπάρχουν και εσωτερικές αντιδράσεις».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ψήφου των αποδήμων, σημειώνοντας την προσπάθεια της ΝΔ να προβάλλει ως «απομονωμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, την στιγμή που «αν σήμερα συζητάμε ένα νομοσχέδιο στην Βουλή, είναι επειδή στην προηγούμενη, την προτείνουσα Βουλή, η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το σχετικό άρθρο και είχε σχετική πρόταση … Εμείς θέλουμε να έχουν φωνή και εκπροσώπηση οι ομογενείς, πρόκειται για διευκόλυνση δικαιώματος. Αλλά τονίσαμε ότι θέλουμε διαβεβαιώσεις -όπως και το ΚΚΕ και άλλα κόμματα- ότι αυτή η διαδικασία θα έχει εγγυήσεις για το αδιάβλήτο και τακτική ενημέρωση (το ευκταίο θα ήταν να είναι ετήσια) των εκλογικών καταλόγων. Και να υπάρχει μία διακομματική επιτροπή που θα εποπτεύει την διαδικασία, ώστε στην πρώτη εφαρμογή να μην υπάρχει οποιαδήποτε σκιά στην έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας».

Τέλος, σχολιάζοντας τα σενάρια διπλών εκλογών με εργαλείο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που τροφοδότησαν οι δηλώσεις Θεοδωρικάκου, η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι «είναι είτε εκβιασμός για να δημιουργήσουν κλίμα ενόψει κατάθεσης νέου εκλογικού νόμου είτε καιροσκοπισμός επειδή πιστεύουν ότι ο λαός θα δεχθεί ένα τέτοιο εκλογικό παιχνίδι … δεν μπορώ να καταλάβω πώς μία σοβαρή κυβέρνηση αλλάζει το Σύνταγμα … προκειμένου τον Φεβρουάριο να μην διαλυθεί η Βουλή και μετά να λέει ότι θα πάει σε διπλές εκλογές. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL