Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - Κάλεσμα 120 προσωπικοτήτων "για μια νέα προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση στην Ελλάδα" * Ομιλία του Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο "Κάραβελ" / Σε εξέλιξη οι διεργασίες στον δρόμο για την ανασυγκρότηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - Κάλεσμα 120 προσωπικοτήτων "για μια νέα προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση στην Ελλάδα" * Ομιλία του Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο "Κάραβελ" / Σε εξέλιξη οι διεργασίες στον δρόμο για την ανασυγκρότηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον προοδευτικό χώρο στον δρόμο για το συνέδριο ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο "Κάραβελ" ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας πολιτών για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης "για τη νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, για μια εναλλακτική στρατηγική για το αύριο της Ελλάδας και την έξοδο της κοινωνίας από την κρίση".

Το κάλεσμα, που υπογράφεται από 120 προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου και της Κεντροαριστεράς, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Μας ενώνουν κοινές αρχές, κοινά ιδανικά για την πολιτική και τη δημοκρατία, για τους αγώνες ενάντια σε κάθε μορφής εκμετάλλευση. Μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις, κοινές πεποιθήσεις και κοινοί στόχοι για την ήττα της Δεξιάς, για την απομάκρυνση της Δεξιάς από την κυβέρνηση, για μία νέα προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση στην Ελλάδα".

Όπως τονίζεται, πρόκειται για ένα πατριωτικό προσκλητήριο προς "όσους μπορούν και θέλουν να σταθούμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, να συνταχθούμε σε έναν νικηφόρο βηματισμό, που διασφαλίζει τη λαϊκή ενότητα στη βάση, δημιουργεί ισχυρά ερείσματα σε όλους τους κοινωνικούς και κρατικούς θεσμούς, επικρατεί σε εκλογικές αναμετρήσεις στα συνδικάτα, στην Αυτοδιοίκηση και στη Βουλή, στοχεύει σε μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας με αναπτυξιακή προοπτική, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, το οποίο θα στηρίζεται στις παραγωγικές και πλειοψηφικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα απαντά στα αδιέξοδα των πολιτικών της ολιγαρχίας και του παρασιτικού κεφαλαίου".

Εκδήλωση Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας, Σοσιαλιστών Ακτιβιστών, ΧΑΡΤΑ 19

Στο μεταξύ, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας, των Σοσιαλιστών Ακτιβιστών και της ΧΑΡΤΑ 19, στην οποία συμμετείχαν ανεξάρτητα μέλη και προσωπικότητες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για κομματική ένταξη όλων των δυνάμεων της Προοδευτικής Συμμαχίας, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, μετά τις κεντρικές εισηγήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι των κινήσεων Τάνια Καραγιάννη, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Τάκης Κορμάς, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Ζωή Καρκούλια, Λάμπρος Ρώσης, Θάνος Βούρδας, Μιχάλης Ανδριγιαννάκης, παρουσιάστηκε το πολιτικό κείμενο στη βάση του οποίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και το οποίο έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές. "Με τον Αλέξη Τσίπρα στην εμπροσθοφυλακή, συνδημιουργούμε τη μεγάλη πατριωτική σοσιαλιστική Αριστερά, που θα φέρει ξανά τον λαό στην εξουσία" δήλωσαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Συμμετείχαν ακόμη βουλευτές, πρώην υπουργοί και πολιτικά στελέχη, συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι Χρ. Σπίρτζης, Χρ. Βερναρδάκης, Θ. Οικονόμου, Κ. Ζαχαριάδης, Θ. Θεοχαρόπουλος, Στ. Παππάς, Γ. Τσίπρας, Χ. Καφαντάρη, Ν. Ξυδάκης, Π. Κουρουμπλής, Ν. Μπίστης, Θ. Τζάκρη, Γ. Μπουρνούς, Λ. Αβραμάκης, Δ. Καλαματιανός, Σ. Βαρδάκης, Γ. Κυριακόπουλος, Μ. Μπαλαούρας, Π. Παναγιώτου, Μ. Νικηφόρος, Ν. Φωτόπουλος, ενώ μήνυμα απέστειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL