Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: Διαρκής επιδείνωση στις σχέσεις με την Τουρκία και το προσφυγικό, από την εκλογή της ΝΔ (Video)

Στο προσφυγικό επίσης η ΝΔ πρέπει να δείξει σοβαρότητα. Είναι σαφές ότι τα κλειστά κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες αντιβαίνουν στις αρχές των διεθνών οργάνων και γι αυτό η Ευρωπαία Επίτροπος απάντησε αρνητικά

"Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα. Να αναπτύξει  πολυεπίπεδη διπλωματική συνεργασία απαιτώντας την εφαρμογή των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας και να επανενεργοποιήσει τα δίκτυα και τις συμμαχίες με γειτονικές χώρες που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε" τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου, όταν τοποθετήθηκε για τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό.

Μιώντας στον  One Tv, η Θ. Φωτίου είπε ότι για το προσφυγικό πρέπει να πάρει πίσω τα κλειστά κέντρα κράτησης που απορρίφθηκαν από την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο.

Και πρόσθεσε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική για τα εθνικά θέματα στον κ. Μητσοτάκη, όχι για να κάνει αντιπολίτευση, αλλά για να μετακινηθεί ο Πρωθυπουργός από τη στάση κατευνασμού και αδράνειας που ακολουθεί εδώ και πέντε μήνες και να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Από την εκλογική νίκη της ΝΔ και μετά σε όλους του τομείς των ευαίσθητων θεμάτων όπως οι σχέσεις  με την Τουρκία και το προσφυγικό  υπάρχει διαρκής επιδείνωση" σημείωσε με νόημα.  

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε πολύ δύσκολα χρόνια, διαχειρίστηκε το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία βρίσκοντας συμμάχους, τόσο στην Ευρώπη, όπου, σε συνεργασία με τον Κύπριο Πρόεδρο ο Αλέξης  Τσίπρας κατάφερε να αποφασίσει η ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την προκλητική της στάση σε σχέση με την Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και σε τρίτες χώρες, μέσω της  δημιουργία δικτύων. Παράλληλα, ο  Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κατηγορηματικά στον κ. Ερντογάν, και στις τρεις συναντήσεις που είχαν μέσα σε ένα εξάμηνο, ότι η Ελλάδα είναι κάθετα αντίθετη σε συμψηφισμούς. Και, φυσικά, δεν άφησε ανοχύρωτη τη χώρα, παρά την οικονομική κρίση.

Χρειάζεται η σημερινή κυβέρνηση να επιδείξει μεγάλη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να αναπτύξει  μια πολυεπίπεδη διπλωματική συνεργασία και πρώτα-πρώτα να επιμείνει στην εφαρμογή των κυρώσεων που έχει ήδη αποφασίσει η ΕΕ και να επανενεργοποιήσει τα δίκτυα και τις συμμαχίες με γειτονικές χώρες που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που είναι η ρύθμιση της καθημερινότητας των δύο γειτονικών χωρών πρέπει να συνεχιστούν και είναι λυπηρό που κάποιοι «διέρρευσαν» από το κυβερνητικό περιβάλλον ότι σταματάνε οι συνεννοήσεις για τα ΜΟΕ.  

Στο προσφυγικό επίσης η ΝΔ πρέπει να δείξει σοβαρότητα. Είναι σαφές ότι τα κλειστά κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες αντιβαίνουν  στις αρχές των διεθνών οργάνων και γι αυτό η Ευρωπαία Επίτροπος απάντησε αρνητικά. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν πράγματι σκέφτεται να συνυπάρχουν  τα κλειστά με τα ανοικτά κέντρα και πώς αυτό θα υλοποιηθεί" κατέληξε η Θ. Φωτίου.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο