Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Με λίφτινγκ προσπαθούν να κρύψουν το "μάστερ στο θράσος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με λίφτινγκ προσπαθούν να κρύψουν το "μάστερ στο θράσος"

Γράφουν και... σβήνουν τα πτυχία στα βιογραφικά τους οι “άριστοι” του επιτελικού κράτους προκαλώντας πλήρη σύγχυση για το επίπεδο των σπουδών τους και ενισχύοντας την αίσθηση της ευνοιοκρατίας για τα “γαλάζια παιδιά”. Στον απόηχο της αποκάλυψης ότι ο Αντώνης Διαματάρης "δεν αποφοίτησε ποτέ από το Columbia της Ν. Υόρκης", εξαφανίστηκε από το επίσημο βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών και το πρώτο πτυχίο, ενώ θολό είναι το τοπίο και για το απολυτήριο Λυκείου!

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι έχει ασκηθεί δίωξη για πλαστό πτυχίο από το ίδιο πανεπιστήμιο κατά του Τάσου Φιλιππάκου, που διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Αντώνη Διαματάρη!

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (από το 2004 έως το 2012), μόλις γνωστοποιήθηκε ότι βαρύνεται -μαζί με τα άλλα μέλη της διοίκησης της ΕΑΒ- με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα λόγω κακοδιαχείρισης, είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ!

Δύο επίσημα βιογραφικά!

Στο νέο βιογραφικό του Α. Διαματάρη (https://government.gov.gr/kivernisi/) επισημαίνεται μόνο ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών “παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University”. Στο (παλιό) βιογραφικό ωστόσο που... κοσμεί το site του υπουργείου Εξωτερικών (https://www.mfa.gr/igesia/yfypourgoi/uphupourgos-armodios-gia-ton-apodemo-ellenismo.html) αναφέρεται ακόμα ότι σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης”.

Απόφοιτος Λυκείου ετών... 9!

Στο βιογραφικό του υπουργείου Εξωτερικών ο “Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο, όπου και τελείωσε το Λύκειο”. Στο νέο βιογραφικό που αναρτήθηκε στην σελίδα της κυβέρνησης -μετά τον σάλο που ξέσπασε για το ανύπαρκτο πτυχίο στο ΜΒΑ- “ο Αντώνης Διαματάρης γεννήθηκε το 1959 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Νέα Υόρκη”. Σε απλά μαθηματικά ολοκλήρωσε το Λύκειο σε ηλικία... 9 ετών.

“Πριν παραιτηθεί ας μας δείξει το απολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον. Γλυκά το λέω” τόνισε, σε καυστικό τόνο, στο Τwitter o βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Υπενθυμίζεται πως προχθές ο Στέλιος Πέτσας ύψωσε ασπίδα προστασίας στον υφυπουργό Εξωτερικών σημειώνοντας με κοφτό τρόπο ότι “το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση”!

"Καλοπροαίρετοι, αλλά τραγικά απροετοίμαστοι" οι χουντικοί!

Το πολιτικό βιογραφικό του κ. Διαματάρη περιλαμβάνει και... δημοκρατικές ευαισθησίες. Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών είχε ισχυριστεί σε άρθρο του ότι “η χούντα των συνταγματαρχών, εκείνων των, μάλλον καλοπροαίρετων, αλλά τραγικά απροετοίμαστων για τέτοιες εξουσίες αξιωματικών, προξένησε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα”! Υιοθετώντας δε τη γραμμή του ακροδεξιού λαϊκισμού σημειώνει για τη μεταπολιτευτική περίοδο ότι “όλα δικαιολογούνταν στο όνομα της δημοκρατίας. Νέοι ήρωες -πραγματικοί ή όχι- ξεφύτρωσαν, θέσεις, μισθοί, συντάξεις απλόχερα χαρίστηκαν, όλα στο όνομα της δημοκρατίας”...

Ο συνεργάτης και το διαχρονικό φαγοπότι στην ΕΑΒ

Διακριτή θέση στη χορεία των “αρίστων” διεκδικεί ο Τάσος Φιλιππάκος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” το δεξί χέρι του Α. Διαματάρη “εξαφανίστηκε” στις ΗΠΑ μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ και σήμερα επιστρέφει ως μετακλητός! Σημειώνεται ότι το 2013 βγήκε στη δημοσιότητα το αποκαλυπτικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το διαχρονικό φαγοπότι στην ΕΑΒ -της οποίας έχει ηγηθεί και ο Τάσος Φιλιππάκος-, που υποθήκευσε το μέλλον των 1.300 εργαζομένων και φέσωσε τα δημόσια 1 δισ. σε δέκα χρόνια. Η υπόθεση ωστόσο... ξέμεινε στα συρτάρια της Δικαιοσύνης!

Εκτενής αναφορά γίνεται δε σε δημοσιεύματα της εποχής στο πλαστό πτυχίο του γενικού διευθυντή της εταιρείας, που κατείχε παράνομα τη θέση με την ανοχή της διοίκησης, αλλά και για τα προσωπικά έξοδα του Τ. Φιλιππάκου σε καταστήματα, τα οποία χρέωνε στην επιχείρηση. Μάλιστα οι καταγγελίες του οικονομικού διευθυντή της ΕΑΒ, αντί να ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση, οδήγησαν στη δική του απόλυση το 2012 επί υπουργίας Β. Βενιζέλου!

ΣΥΡΙΖΑ: "Διδακτορικό στην εξαπάτηση"

"Η αποπομπή του κ. Διαματάρη είναι πλέον μονόδρομος. Αλλιώς ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει πως, εκτός από την απάτη, κάνει τα στραβά μάτια και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις 'αρίστων'» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι “είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης είναι άριστος σε έναν και μόνο τομέα: στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και στην ασταμάτητη παραγωγή fake αριστείας”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «μπορεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης να μην διαθέτει ούτε μεταπτυχιακό ούτε και πτυχίο, όπως εν τέλει ο ίδιος παραδέχθηκε με το νέο βιογραφικό σημείωμα που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έχει διδακτορικό στην εξαπάτηση». Η Κουμουνδούρου, αποδίδοντας βαρύτητα στις αποκαλύψεις της 'Εφημερίδας των Συντακτών' για τον... βίο και την πολιτεία του Τ. Φιλιππάκου, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι “προκειμένου να αποφύγει τη Δικαιοσύνη, ο κ. Φιλιππάκος, μετά την αναγκαστική παραίτησή του από την ΕΑΒ, αποχώρησε για τις ΗΠΑ”.

Αλ. Χαρίτσης: "Απύθμενο θράσος Μητσοτάκη"

«Για να συνοψίσουμε: Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει, ως φαίνεται, ούτε πτυχίο του κ. Διαματάρη, αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει, τελικά, είναι ο σύμβουλός του, που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου. Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του» επεσήμανε παράλληλα στο στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Επίσκεψη στα... πανεπιστήμια της δυτικής Αυστραλίας!

Για την Αυστραλία αναχώρησε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών για να... μεταλαμπαδεύσει τα “φώτα” του στην ελληνική ομογένεια. Ο κ. Διαματάρης -ευελπιστώντας να κατακάτσει στην Ελλάδα ο κουρνιαχτός αναφορικά με το πρόσωπό του- έχει προγραμματίσει ομιλίες, συνεντεύξεις Τύπου και συναντήσεις με ομογενειακούς βουλευτές σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη. Θα συναντηθεί δε και με καθηγητές σε πανεπιστήμια της δυτικής Αυστραλίας. Ίσως επιστρέψει με κάποιο παραπάνω πτυχίο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL