Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Βίτσας: Στόχος της Τουρκίας να μπούμε σε διαπραγμάτευση για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου (Video)

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε ότι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα είναι η διπλωματία και η "σοβαρή" εθνική συνεννόηση.

Ο Δημήτρης Βίτσας χαρακτήρισε «ανυπόστατη», την πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την έλλειψη στρατηγικής και την αδιέξοδη πολιτική κατευνασμού έναντι της Άγυρας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Δημήτρης Βίτσας, ανέλυσε τους τρεις στόχους, της προκλητικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η  Τουρκία.

Πρώτος στόχος της γείτονος είναι ότι επιδιώκει να ανοίξει η συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ο δέυτερος στόχος είναι η ανάμιξή τους στα ενεργειακά στη Μεσόγειο. Ενώ ο τρίτος στόχος της Τουρκίας είναι να αποδείξει ότι είναι μία "πολύ μεγάλη δύναμη" στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, της οποίας ο λόγος θα κανονίζει τα πράγματα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να είναι διπλωματία και η "σοβαρή" εθνική συνεννόηση.

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις