Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Αθώος λόγω παραγραφής ο Ν. Γεωργιάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθώος λόγω παραγραφής ο Ν. Γεωργιάδης

Την παύση της ποινικής δίωξης του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας κατά ανηλίκου αποφάσισε το Εφετείο, λόγω της παραγραφής του αδικήματος. Την αποδοχή της ένστασης περί παραγραφής είχε προτείνει νωρίτερα, παρά την επιθυμία της, όπως είπε, και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ανέφερε ότι ο Ποινικός Κώδικας θα όφειλε να προβλέπει μεγαλύτερο διάστημα πριν την παραγραφή σε αδικήματα που στρέφονται κατά ανηλίκων.

Ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών, για τη γνωστή υπόθεση σεξουαλικής συνεύρεσης επί πληρωμή με ανήλικο στη Μολδαβία, όπου είχε συλληφθεί και απελαθεί αφού έκανε χρήση της διπλωματικής ασυλίας.

Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο ο Ν. Γεωργιάδης δήλωσε ότι απαιτεί την «αποκατάσταση της τιμής του» -η οποία πάντως ήταν αδύνατη μετά την ένσταση που κατέθεσαν οι συνήγοροί του-, ενώ επανέλαβε ότι στόχος των διωκτών του δεν ήταν ο ίδιος, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου υπήρξε στενότατος συνεργάτης. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο συνήγορος του Γεωργιάδη έκανε λόγο για την αναγκαιότητα τήρησης του τεκμηρίου αθωότητας.

Αν και τυπικά η παραγραφή του αδικήματος οφείλεται στη ρύθμιση του νέου Ποινικού Κώδικα, που εξισώνει το διάστημα παραγραφής των πλημμελημάτων με αυτά των κοινών αδικημάτων, το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο Νίκος Γεωργιάδης κατέληξε να δικάζεται το 2019 για ένα αδίκημα που διαπράχτηκε το 2010 και κυρίως ποιοι μηχανισμοί είχαν εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, κρατώντας την υπόθεση στο συρτάρι μέχρι το 2016. Ίσως να υπάρχει κάποια απάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, εκεί όπου το κατά τα άλλα λαλίστατο, όταν πρόκειται να ξιφουλκήσει κατά του νέου Ποινικού Κώδικα γραφείο Τύπου, τήρησε αυτή τη φορά σιγήν ιχθύος, για λόγους ευκόλως εννοούμενους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL