Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ δεν έχει σαφή στρατηγική απέναντι στην Τουρκία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Η ΝΔ δεν έχει σαφή στρατηγική απέναντι στην Τουρκία (Video)

Η δεν έχει σαφή στρατηγική απέναντι στην Τουρκία και κινείται στα άκρα ενός εκκρεμούς τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η «έντονη ακροδεξιά τάση» στο εσωτερικό της ΝΔ, η οποία επιβεβαιώθηκε με την παρουσία του Αντ. Σαμαρά στο 13ο «γαλάζιο» συνέδριο, δεν επιτρέπει στη ΝΔ να έχει σταθερή στρατηγική απέναντι στα εθνικά θέματα.

https://www.youtube.com/embed/WMoGJKa7NKw

«Ποια είναι η στρατηγική της ΝΔ απέναντι στην Τουρκία;. Δε γνωρίζουμε. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις επαφές με τον κ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη χωρίς να αναφέρει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και χωρίς να έχει στο μυαλό του τις κυρώσεις. Φαινόταν να προχωράει με μία προσπάθεια προσωπικών επαφών, θεωρώντας ότι με αυτήν την ήπια στάση θα είχαμε ενδεχομένως κέρδη. Φαίνεται να κινούμαστε στα άκρα ενός εκκρεμούς. Από την κατευναστική πολιτική μέχρι σε ενέργειες που έχουν χαρακτήρα σπασμωδικότητας» υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για αντιφατικά στοιχεία στην συμπεριφορά της ΝΔ. «Έπρεπε από την αρχή να συνεχίσουμε στην προσπάθεια που είχαμε κάνει να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά με τις άλλες χώρες αλλά και να επενδύσουμε στο ζήτημα των κυρώσεων που για πρώτη φορά λήφθηκαν».

Ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει σαφής στρατηγική και ανέφερε ότι πρέπει να γίνει εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, καθώς δεν έχει συνεδριάσει επί ΝΔ.  «Κοινή στάση όλου του πολιτικού κόσμου είναι ότι δε θα αφήσουμε αναπάντητη οποιαδήποτε προσβολή της εθνικής μας κυριαρχίας. Έχουμε την αποτρεπτική ισχύ να μην συμβεί» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι δεν είναι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας τυχοδιωκτισμός πολεμικής φύσης. «Να έχουμε μία σαφή εθνική στρατηγική που να στέλνει αυτό το αποτρεπτικό μήνυμα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» υπογράμμισε.

«Όσο μαζικότερο είναι ένα κόμμα, τόσο δημοκρατικότερο γίνεται»

https://www.youtube.com/embed/yYSMS8R7XQg

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι όσο μαζικότερο είναι ένα κόμμα, τόσο δημοκρατικότερο γίνεται και ενισχύονται τα αριστερά του χαρακτηριστικά.

«Δε φοβόμαστε το άνοιγμα στο βαθμό που οι θέσεις μας παραμένουν θέσεις ενός κόμματος της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί ο εναλλακτικός πόλος στη συντηρητική παράταξη, στη ΝΔ. Έχει την υποχρέωση να εκφράσει την Αριστερά και το κέντρο με τις παρυφές της συντηρητικής παράταξης. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα αριστερά μας χαρακτηριστικά έχοντας μία πολιτική που είναι απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό» σημείωσε.

«Απευθυνόμαστε στο 32% που μας ψήφισε. Προσπαθούμε να αντιστοιχήσουμε τον οργανωτική μας επιρροή με την εκλογική. Υπάρχει ένα δίπολο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Από τη μία μεριά έχουμε μία δεξιά που αποκτά νεοσυντηρητικά και νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά και από την άλλη έχουμε την ανάγκη μίας πλατιάς συμμαχίας σαν αυτή που υπήρξε σε Πορτογαλία και Ισπανία» κατέληξε.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Γ. Κατρούγκαλος: Να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL