Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ. Πλήρης κάλυψη των χειρισμών του για τους διοικητές νοσοκομείων (και όχι μόνο) με τη φράση: "Δεν θα εξισώσουμε τις μικρές αστοχίες του παρόντος με τα εγκλήματα του παρελθόντος" / Πατέρας του ρουσφετιού ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ. Πλήρης κάλυψη των χειρισμών του για τους διοικητές νοσοκομείων (και όχι μόνο) με τη φράση: "Δεν θα εξισώσουμε τις μικρές αστοχίες του παρόντος με τα εγκλήματα του παρελθόντος" / Πατέρας του ρουσφετιού ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σε κρεσέντο υποκρισίας επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ., καθώς δεσμεύτηκε για “νέο κράτος, με αναβαθμισμένο ρόλο και αποτελεσματικότερους μηχανισμούς” στον απόηχο των ρουσφετολογικών διορισμών της κυβέρνησης στη Δημόσια Διοίκηση! Ο πρωθυπουργός απέφυγε κάθε δόση αυτοκριτικής για την... τακτοποίηση των “γαλάζιων” παιδιών στις διοικήσεις των νοσοκομείων λέγοντας ότι “ποτέ δεν θα εξισώσουμε τις λίγες και μικρές αστοχίες του παρόντος με τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος” χωρίς να γίνει σαφέστερος. Σημείωσε δε με παραπλανητική διάθεση ότι “δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα. Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύσω”.

Στο φόντο δε του ευρύχωρου, για τα “γαλάζια” παιδιά, επιτελικού κράτους, ισχυρίστηκε ότι “το θεμελιώδες δίπολο -ισχυρό κράτος και ισχυρός πολίτης- υπήρξε το ανθεκτικό θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Προϋπόθεση, ωστόσο, για να καρποφορήσει η ατομική ελευθερία και να φέρει συλλογική ευημερία, αποτελεί η κοινή εκκίνηση. Κι αυτή υπηρετείται μόνο με το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες”!

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος “στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης” επισήμανε ότι “καμιά φιλελεύθερη και προοδευτική Πολιτεία δεν ανέχεται πολίτες να ωθούνται στο περιθώριο”, ενώ ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μικρότερο μέρισμα προς τους ασθενέστερους.

“Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι” είπε παράλληλα ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον απόηχο των διχαστικών δηλώσεών του, προεκλογικά, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υποστήριξε δε ότι “μας κράτησαν πολύ πίσω (σ.σ.: οι διχασμοί) για να μην κινηθούμε γρήγορα προς τα εμπρός. Ξεκινάμε, λοιπόν, με όλους και για όλους!

Επιπλέον, δεν δίστασε να επισημάνει ότι “η χώρα μας έχει σήμερα την ισχυρότερη κυβέρνηση στην Ευρώπη και η Ν.Δ. είναι το μεγαλύτερο σε οργάνωση κεντροδεξιό κόμμα. Το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό. Όχι αντιγράφοντας τις μεθόδους του, αλλά αντιμετωπίζοντας την ουσία του. Φάρος μας, λοιπόν, πρέπει να παραμείνουν η αλήθεια και η ειλικρίνεια”!

Κάλεσμα στους "γαλάζιους" δημάρχους

Ο Κ. Μητσοτάκης, στρέφοντας το βλέμμα στους “γαλάζιους” δημάρχους που αντιδρούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτό ήρθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα. Πραγματοποιώντας δε ειδική μνεία στην κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης, είπε ότι “τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα. Ισχύει νέο καθεστώς για το άσυλο. Και τα νησιά ανακουφίζονται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τη Μόρια και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα”.

Πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την έλλειψη κυβερνητικής πυξίδας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας υποστήριξε ότι “περιττεύει, νομίζω, να τονίσω τη σημασία της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα για τα εθνικά μας ζητήματα. Για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων”. Όπως σημείωσε, “στα μέτωπα αυτά πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό. Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν με τρόπο θεσμικά σαθρό τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνοτην Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας”.

Σ’ αυτό το φόντο επανήλθε στην καραμέλα ότι “η Ελλάδα λογίζεται πια αλλιώς. Όχι μόνο σαν ένας αξιόπιστος συνομιλητής, πολύτιμος εταίρος και αναγκαίος σύμμαχος. Αλλά, πάνω απ’ όλα, ως ισότιμος συνεργάτης! Ως ίση μεταξύ πρώτων, στη θέση που της αρμόζει. Γιατί οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας οικοδομούνται δύσκολα, αλλά αποδομούνται γρήγορα”...

ΑΦΟΥ "ΞΕΧΑΣΑΝ" ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Επικοινωνιακός αντιπερισπαμός Γεωργιάδη με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτήρισε τη διεύρυνση ως τη... "μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στην ανθρώπινη Ιστορία"

Ως τη “μεγαλύτερη ομαδική πολιτική εξαπάτηση στην ανθρώπινη Ιστορία» χαρακτήρισε τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρώντας νέο αντιπερισπασμό μετά την έλλειψη μέριμνας του φορολογικού νομοσχεδίου προς τα μεσαία στρώματα! Επικεντρώνοντας στην παρουσία της Ρεγγίνας Βάρτζελη, ισχυρίστηκε (Alpha) ότι “την περίοδο του 1ου Μνημονίου, την περίοδο 2010-2011 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε που διεγράφησαν γιατί δεν ψήφισαν το Μνημόνιο και αποθεώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, τους διέγραψε η σιδηρά κυρία του ΠΑΣΟΚ τότε, η Βάρτζελη”. Δεν πέρασε απαρατήρητη και η αγωνιώδης προσπάθεια του υπουργού Ανάπτυξης να σπείρει τη διχόνοια στην ΚΕΑ λέγοντας ότι “την περίοδο του 1ου Μνημονίου, την περίοδο 2010-2011, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, εμείς οι βουλευτές τότε, ειδικά όσοι είχαμε ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου, δεν μπορούσαμε να φτάσουμε στη Βουλή. Ήταν απ’έξω αγανακτισμένοι, γινόντουσαν φασαρίες, πήγαιναν να μπουκάρουν στη Βουλή, έστηναν κρεμάλες, ήταν εκεί ένα τραπέζι που ήταν ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Κατρούγκαλος, πήγαινε εκεί ανά δύο μέρες ο κ. Τσίπρας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν απ’έξω από τη Βουλή εξύβριζαν την τότε κυβέρνηση. Ποια φυσικά πρόσωπα δηλαδή; Τους μισούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τώρα. Όμως κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και δεξί του χέρι η Ρεγγίνα Βάρτζελη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL