Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Κ.Μάρκου: Επιτελικό κράτος κολλητών και στρατηγών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Μάρκου: Επιτελικό κράτος κολλητών και στρατηγών

«Η ολική επαναφορά του κομματικού κράτους της δεξιάς δοξάστηκε και στο χώρο της Υγείας. Η εξαντλητική διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντικαταστάθηκε από fast track επιλογή ημετέρων», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, αναφορικά με τις επιλογές των Διοικητών στα νοσοκομεία.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι «από τις πολλές κομματικές επιλογές Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών στα δημοσία νοσοκομεία της χώρας, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της ανταλλαγής νοσοκομείων μεταξύ ΝΟΔΕ Άρτας και ΝΟΔΕ Πρέβεζας, δυο διευθυντών πολιτικών γραφείων βουλευτών της ΝΔ, μιας φιλολόγου -προσωπικής φίλης βουλεύτριας της ΝΔ, ενός 80χρονου πρώην Γυμνασιάρχη και μια νηπιαγωγού - συζύγου γνωστού αντι-ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφου».

Παράλληλα, ο Κ.Μάρκου ξεχωρίζει επίσης, οι έξι επιλογές απόστρατων στρατηγών και αντιστράτηγων.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας Δημήτρης Σκανδάλης ανέλαβε τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ο δε πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Βαγγέλης Ντάκουλας, ανέλαβε τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Άρτας.

O Αναπληρωτής Διοικητής στο Σισμανόγλειο - Αμαλία Φλέμινγκ, Αδαμάντιος Γάκης, ήταν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

Η Φωτεινή Βρυνά, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝΝΠ «Ο Αγ. Παντελεήμων» – ΓΝΔΑ «Η Αγ. Βαρβάρα», ήταν η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου.

Η Μάγδα Γιαμουστάρη, φιλόλογος, που ανέλαβε Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι στενή φίλη της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

Στέλεχος με μακρά εμπειρία επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να διοικήσει τα Νοσοκομεία εάν κρίνουμε από την επιλογή του νέου διοικητή Κωνσταντίνου Πατέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο 80χρονος νέος διοικητής, τέως γυμνασιάρχης, ενώ διάγει την 9η δεκαετία της ζωής του κατέθεσε αίτηση και επιλέχθηκε για να διοικήσει το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

H  Όλγα Μπαλαούρα σύζυγος του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, διορίστηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας».

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπγράμμισε ότι «σα να μην έφταναν αυτές οι επιλογές, σε αρκετά νοσοκομεία διορίστηκαν μια σειρά από "γαλάζιοι" απόστρατοι στρατηγοί και αντιστράτηγοι:

Ειδικότερα, στο ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝΑ Ελ. Βενιζέλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ διορίσθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης.

Στο ΓΝΑ «ΕΛΠΙΣ» καθήκοντα διοικητή ανέλαβε ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, Οικονομικός Αξιωματικός ε.α. από την ΣΣΑΣ.

Στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας τοποθετήθηκε ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης.

Στο Νοσοκομείο Ρόδου ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης.

Στο ΓΝ Μυτιλήνης τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης».

«Ήδη παρατηρείται χαμός στις ανά την επικράτεια ΝΟΔΕ για τους διορισμούς αυτούς (Τρίκαλα, Καρδίτσα), ακόμα και παραιτήσεις (Κύθηρα)», τονίζει ο ίδιος.

«Στην Αχαΐα δε οι αντικαταστάσεις μόνο θυμηδία προκαλούν στους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ". Μια απλή συγκριτική ματιά στα βιογραφικά (εύκολα προσιτά στο διαδίκτυο) των αντικαταστημένων Διοικητών  "Καρμανδάνειου", "Άγ. Ανδρέα" και υποδιοικήτριας "Άγ.Ανδρέα" αναδεικνύει την θηριώδη διαφορά τους με τους καινούριους. Πολλώ δε μάλλον που οι 2 από τους 3 δεν είχαν καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε υποδιοικήτρια του Νοσ. Καλαβρύτων, αξιόλογη και αποτελεσματική, "γλίτωσε" γιατί θεωρήθηκε φίλα προσκείμενη στη ΝΔ. Είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Κώστας Μάρκου.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να υπογρμμίσει ότι «η σκέψη όλων μας αυτές τις μέρες -και γενικά τους τελευταίους μήνες- είναι κοντά σε όσους διαμαρτύρονταν τα προηγούμενα χρόνια για τα νέα παιδιά με τα πολλά πτυχία που μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι οποίοι παραμένουν ακόμα αδιόριστοι. Η "αξιοκρατία" της ΝΔ στο προσκήνιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL