Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις «αξιοκρατίας» και κομματικών στελεχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις «αξιοκρατίας» και κομματικών στελεχών

Η κυβέρνηση όρισε για τη θέση του διοικητή τον Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, πτυχιούχο του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με παρελθόν σε ανάλογη θέση επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου στο Λαϊκό Νοσοκομείο και επί κυβέρνησης Σαμαρά στον "Ευαγγελισμό".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γρηγορόπουλος, παρότι σχολιάζεται ακόμη και από στελέχη της Ν.Δ. ο πλουτισμός του, όταν είχε απομακρυνθεί από τη θέση του από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους δύο είχε προσφύγει στο ΣτΕ και στην αίτησή τους υποστήριξαν ότι «δεν έχουν άλλη απασχόληση μετά την πρόωρη λήξη της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που είχαν με τα νοσοκομεία, καθώς και ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους».

Το ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 45 - 47/2016 αποφάσεις του αναφέρει ότι οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημά τους και τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση και έτσι απέρριψε την αίτησή τους.

Διοικητής στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο - "Αμαλία Φλέμιγκ" - Παίδων Πεντέλης, επιλέχθηκε ο γνώριμος από τη θητεία του στη διοίκηση των νοσοκομείων Έλενα Βενιζέλου - "Αλεξάνδρα", επί κυβερνήσεως Σαμαρά, κ. Ηλίας Δαλαΐνας, ο οποίος είχε απασχολήσει έρευνα του τότε γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, όπου είχε αποδειχθεί η εμπλοκή του σε σκανδαλώδη υπόθεση και συγκεκριμένα στο ότι είχε νοσηλευτεί επί 3 εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υγείας, ενώ ο νόμος απαγορεύει τη νοσηλεία ανδρών σε μαιευτικό νοσοκομείο, καθώς επίσης και στο ότι δεν είχε κάνει επισήμως εισαγωγή και ότι όλες οι εξετάσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί, ανέφεραν άλλο όνομα.

Αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Γάκης Αδαμάντιος,  υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του 2012, μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1984, πτυχιούχος γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στη Γεωργική Οικονομία και μέχρι πρότινος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου.

Στο "Έλενα Βενιζέλου": επιλέχθηκε η υποψήφια με τη Ν.Δ. στη Λακωνία και πρόεδρος κατά το παρελθόν της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων κ. Ευαγγελία Κοντοσταθάκου και αναπληρωτής ο κ. Σπύρος Καββούρης, αντιπτέραρχος ε.α. και πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, επίσης υποψήφιο στέλεχος της Ν.Δ. στη Φωκίδα.

Στο "Γεννηματάς" τοποθετείται ο κ. Ελευθέριος Μπούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και μέλος της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ από το 1998 έως το 2001. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα μετεωρολόγου στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.

Στο Ασκληπιείο Βούλας διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Ανδρέας Πλεμμένος ο οποίος είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το University of Miami και με εμπειρία, όπως δηλώνει, στην εμπορία και εξαγωγή ελαιολάδου, αλλά και των αγροτικών προϊόντων γενικότερα. Αναπληρωτής διοικητής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης που διετέλεσε και διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, την περίοδο 2013-2015, επί υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» επιλέχθηκε η κ. Όλγα Μπαλαούρα, πρώην αν. διοικήτρια στο "Αγία Όλγα" επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., σύζυγος του γνωστού ανιδιοτελούς και αμερόληπτου δημοσιογράφου του συγκροτήματος Μαρινάκη.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ως ενδεικτικό των προσόντων των νέων διοικητών στα νοσοκομεία ότι στο νοσοκομείο Κιλκίς διορίζεται ο κ. Γιάννης Ανδρίτσος, ο οποίος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και μάλιστα, την περίοδο 1991-1995, υπήρξε προπονητής της ομάδας του Εδεσσαϊκού! Ο κ. Ανδρίτσος έχει εκλεγεί επί σειρά ετών δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος στην Πέλλα με τη Ν.Δ., ενώ αναπληρωτής διοικητής τοποθετείται ο κ. Ηλίας Ζαχαρής, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, επίσης με τη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL