Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης το 2020

«Στο προϋπολογισμό του του 2020 δεν προβλέπεται κονδύλι». «Όποιος βάλει μέχρι το τέλος το Δεκέμβρη του 2019, θα το πάρει»

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης το 2020», καθώς δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2020 σχετικό κονδύλι, δήλωσε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θοδωρής Σκυλακάκης, μιλώντας για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση παράτασης για το επίδομα θέρμανσης, ο ίδιος εμφανίστηκε αρνητικός.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής μιλώντας στο ant1 ανέφερε ότι «πριν για να πάρεις την επιδότηση, έπρεπε να πάρεις όλη την ποσότητα. Έτσι, αυτοί που ήθελαν να πάρουν μικρότερη ποσότητα, δεν έπαιρναν επίδομα», ενώ εξήγησε ότι για τη διάθεσή του θα πρέπει να έχει γίνει η αίτηση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και η αγορά του πετρελαίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, ημερομηνία καταληκτική και για την καταβολή του επιδόματος.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση παράτασης για το επίδομα θέρμανσης, εμφανίστηκε αρνητικός. Ενώ για το αν θα συμπεριληφθούν στη χορήγηση όσοι είχαν βάλει πετρέλαιο πριν από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, είπε ότι «αν δεν το καλύπτουμε, πρέπει να το καλύψουμε».

«Το κλειδί είναι ότι μπορούν να πάρουν πετρέλαιο στο διπλάσιο του επιδόματος», επανέλαβε ο υφυπουργός.

Τέλος, σχετικά με το αν θα χορηγηθεί και το 2020 το επίδομα θέρμανσης, απάντησε πως «στο προϋπολογισμό του του 2020 δεν προβλέπεται κονδύλι». «Όποιος βάλει μέχρι το τέλος το Δεκέμβρη του 2019, θα το πάρει», τόνισε.

Σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί ο ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές περιοχές, απάντησε πως «είναι νωρίς για να δούμε πώς θα γίνει το μέτρο», εξέφρασε ωστόσο τη βούληση της κυβέρνησης, «να υπολογίζεται η πραγματική αξία σπιτιών σε αγροτικές περιοχές».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις