Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Τριανταφυλλίδης: Να καταργηθεί η πρόωρη παραγραφή για τη δωροδοκία υπουργών (Video)

«Όχι στην προνομιακή μεταχείριση των πολιτικών» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Tην αναγκαιότητα ψήφισης της ερμηνευτικής διάταξης για το άρθρο 86 του Συντάγματος, γνωστό και ως άρθρο περί ευθύνης υπουργών, «που κατέληξε άρθρο περί μη ευθύνης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη «από τη στιγμή που δεν ψηφίσετε την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 αφήνετε ερωτηματικά για το πού ακριβώς αποσκοπείτε».

«Τι θέλετε να κρύψετε και δεν ψηφίζετε την ερμηνευτική διάταξη που θα κλείσει όλα τα ενδεχόμενα παραγραφής σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους;», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ του Αλ.Τριανταφυλλίδη και του Ευρ.Στυλιανίδη:

Τριανταφυλλίδης: Η συγκεκριμένη ερμηνευτική διάταξη, για την  οποία σας απέστειλε επιστολή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στυλιανίδης: Εκπρόθεσμα και άνευ αντικειμένου.

Τριανταφυλλίδης: Την ψήφισαν στην προηγούμενη βουλή 179 συνάδελφοι.

Στυλιανίδης: Δεν λέει κάτι.

Τριανταφυλλίδης: Άρα επιπλέον 30 συνάδελφοι από την δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ακριβώς αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση που λέει…

Στυλιανίδης: Δεν λέει κάτι.

Τριανταφυλλίδης: Το άρθρο 86, περί ευθύνης, όπως λεγόταν και περί μη ευθύνης υπουργών, όπως κατέληξε, πρέπει να αποκτήσει εκείνο το θεμέλιο, και αυτό το επιτυγχάνει η συγκεκριμένη  ερμηνευτική διάταξη έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση.

Στυλιανίδης: Αναδρομική ισχύ είχατε.

Τριανταφυλλίδης: Να παίρνουν μίζες, είναι επ' ευκαιρία. Το επ' ευκαιρία θα δώσει τη δυνατότητα να εξομοιωθεί η αποσβεστική προθεσμία με την προθεσμία της παραγραφής που έχουν οι απλοί πολίτες.

Στυλιανίδης: Έχει εξομοιωθεί ήδη.

Τριανταφυλλίδης: Αφού έχει γίνει, ποιο είναι το πρόβλημα;

Στυλιανίδης: Κάνατε αναδρομική ισχύ.

Τριανταφυλλίδης: Το λέει η τροπολογία, το λέει ο Άρειος Πάγος, το ψήφισαν 179 βουλευτές πέραν του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν το ψηφίζετε;

Στυλιανίδης: Αναδρομική ισχύ θέλετε για να διώξετε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Τριανταφυλλίδης: Κανέναν δεν θέλουμε να διώξουμε. Κατ' αρχήν δεν διώκουμε εμείς, διώκει η Δικαιοσύνη.

Στυλιανίδης: Εσείς θέλετε να το κάνετε όμως

Τριανταφυλλίδης: Για ποιο λόγο, τι θέλετε να κρύψετε και δεν το ψηφίζετε;

Στυλιανίδης: Δεν υπάρχει θέμα. Αυτό προσκρούει στον σκληρό πυρήνα του νομικού μας πολιτισμού. Εσείς θέλετε να σας τιμωρήσουμε για κάτι που κάνατε πριν 20 χρόνια;

Παυλόπουλος: Τι θέλουν να κρύψουν;

Τριανταφυλλίδης: Δεν ξέρω, οι ίδιοι θα μας πουν. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους; Από τη στιγμή που δεν ψηφίσουν την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 αφήνουν ερωτηματικά για το πού ακριβώς αποσκοπούν στο να μην ψηφίσουν αυτήν την ερμηνευτική διάταξη που θα κλείσει όλα τα ενδεχόμενα παραγραφής σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους. Είναι σαφές.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο