Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιάς κοπής το σχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιάς κοπής το σχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό

"Ακροδεξιάς κοπής" χαρακτήρισε το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της.

Πιο συγκεκριμένα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι "το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων ακροδεξιάς κοπής που αφενός θα εντείνει ακόμη περισσότερο τις ακροδεξιές φωνές που η ίδια καλλιέργησε, και αφετέρου, θα οδηγήσει στην περαιτέρω καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσων έρχονται στην χώρα μας".

Τέλος, η Νεολαία καλέι την κυβέρνηση «να καταλάβει ότι η άφιξη των προσφύγων είναι γεγονός και όχι πρόβλημα. Οφείλουμε να τους υποδεχτούμε και συμβιώσουμε μαζί τους. Να τους καλωσορίσουμε και να χαράξουμε ένα σχέδιο ένταξης αυτών των ανθρώπων στην τοπική κοινωνία, και όχι ένα σχέδιο απομόνωσης και «εγκλεισμού» σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και σε δομές όπου ζουν υπό άθλιες συνθήκες».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

«Για ακόμα μια φορά, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων ακροδεξιάς κοπής που αφενός θα εντείνει ακόμη περισσότερο τις ακροδεξιές φωνές που η ίδια καλλιέργησε, και αφετέρου, θα οδηγήσει στην περαιτέρω καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσων έρχονται στην χώρα μας.

Μάλιστα, τα αδιέξοδα της «επιτελικής» και ξενοφοβικής αυτής κυβέρνησης, οδήγησαν στον τριπλασιασμό των προσφύγων που βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει άμεσα να καταλάβει ότι η άφιξη των προσφύγων είναι γεγονός και όχι πρόβλημα. Οφείλουμε να τους υποδεχτούμε και συμβιώσουμε μαζί τους. Να τους καλωσορίσουμε και να χαράξουμε ένα σχέδιο ένταξης αυτών των ανθρώπων στην τοπική κοινωνία, και όχι ένα σχέδιο απομόνωσης και «εγκλεισμού» σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και σε δομές όπου ζουν υπό άθλιες συνθήκες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL