Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Εσωκομματική σύγκρουση δημιουργεί η Χ. Τρικούπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εσωκομματική σύγκρουση δημιουργεί η Χ. Τρικούπη

Συνεχή χτυπήματα δέχεται η ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη μια ανάσα πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου είναι αποφασισμένη, παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχεται από μερίδα του κόμματος, να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς της, ανεξαρτήτως του κόστους που θα έχει η εσωκομματική σύγκρουση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απάντησε αιχμηρά στην εσωτερική αντιπολίτευση (αν και χωρίς να τους κατονομάζει), τόσο στον Ν. Ανδρουλάκη όσο και στον Π. Γερουλάνο, ο οποίος έχει λάβει πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών προκειμένου να μην ισχύσουν οι καταστατικές αλλαγές που θα αποφασιστούν στο συνέδριο του σαββατοκύριακου, αλλά, αντίθετα, να διεξαχθεί ανοικτό συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους στις αρχές του χρόνου.

“Δεν υπάρχουν ΠΑΣΟΚόμετρα” δήλωσε (The Caller) ο Π. Χρηστίδης προσθέτοντας ότι οι πολίτες “δεν θέλουν άλλη εσωστρέφεια”. Απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία - ψήφισμα Γερουλάνου, σχολίασε πως ναι μεν όποιος θέλει να κάνει μία πρόταση είναι ελεύθερος να την κάνει και όποιος έχει φιλοδοξίες είναι ελεύθερος να τις εκφράσει, αλλά “ο κόσμος δεν αντέχει άλλο αυτό το μίρι-μίρι, που συζητούν για τα διαδικαστικά και όχι για τα βαθιά πολιτικά”.

Αποχή Ξεκαλάκη

Με μια αποχαιρετιστήρια επιστολή, ο Στ. Ξεκαλάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά της ηγεσίας και μιλώντας για “συνέδριο - παρωδία που θανατώνει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ” ανακοίνωσε την αποχή του από αυτό. Ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν αποδέχτηκε ποτέ την καθαίρεσή του από τη Φ. Γεννηματά το 2017, αναφέρει ότι κύκλος της θέσης του ολοκληρώνεται στο μεθαυριανό συνέδριο, από το οποίο δηλώνει απών “ως προσωπική επιλογή πολιτικής ευσυνειδησίας και αξιοπρέπειας”.

Ανέφερε ότι στο συνέδριο “με την ψήφιση του νέου καταστατικού το ΠΑΣΟΚ 'πεθαίνει' πολιτικά και απλά 'βαλσαμώνεται' προς χάριν ύπαρξης ενός ενεργού ΑΦΜ” κατηγορώντας την ηγεσία για “πολιτική δολοφονία του κόμματος”, ενώ σχολιάζει ότι το συνέδριο θα μείνει στην ιστορία ως “το ‘συνέδριο’ του ΑΦΜ”.

Σκωπτικός Βενιζέλος

Υπ' αυτά τα δεδομένα, αναμένονται πολλές απουσίες από το συνέδριο τόσο λόγω πολιτικής διαφωνίας όσο και διότι πολλοί σύνεδροι θα το διπλοσκεφτούν να έρθουν από την επαρχία για μια τυπική διαδικασία που ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου και τελειώνει το απόγευμα της Κυριακής.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεται ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την “ευγενική επιστολή” της Φ. Γεννηματά. “Της απάντησα ότι την ευχαριστώ για την πρόσκληση και εύχομαι καλή επιτυχία” δήλωσε (Action 24) προσθέτοντας ότι δεν έχει να πει τίποτα σε αυτή τη διαδικασία και πως δεν τον αφορά ούτε ο εσωτερικός διάλογος που διεξάγεται.

Αδιευκρίνιστη η στάση Παπανδρέου - Σημίτη

Ερώτημα παραμένει αν θα παραστεί ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδας, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί και η συμμετοχή του Κ. Σημίτη στην έναρξη των εργασιών, παρά το τετ α τετ που είχε με τη Φ. Γεννηματά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL