Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διαφημίζει την "πρώτη" καταχώριση στο G - Cloud, που λειτουργεί ήδη από το 2017!

Τυμπανοκρουσίες από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη για την "πρώτη" καταγραφή και σταδιακή καταχώριση των Πληροφοριακών Συστημάτων του Δημοσίου στο Κυβερνητικό Νέφος G - Cloud. Μόνο που το σύστημα βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία ήδη από τον Ιανουάριο του 2017!

Με μια ενθουσιώδη ανακοίνωση, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε πως "με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη εξειδικεύεται η διαδικασία για την υποχρεωτική εγκατάσταση όλων των υφιστάμενων κεντρικών ηλεκτρονικών εφαρμογών και πληροφοριακών συστημάτων των φορέων του δημοσίου τομέα στις κεντρικές υποδομές Κυβερνητικού Νέφους (G - Cloud) που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ)". Μάλιστα, σε μια πομπώδη δήλωσή του για το θέμα, ο Κυρ. Πιερρακάκης σημειώνει πως «για πρώτη φορά το Ελληνικό Δημόσιο καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια το σύνολο των πληροφοριακών του υποδομών και παράλληλα προχωρά στην εγκατάσταση όλων των κεντρικών εφαρμογών και πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στις κεντρικές υποδομές Κυβερνητικού Νέφους (G - Cloud) της ΓΓΠΣΔΔ”.

Η αλήθεια όμως τον διαψεύδει οικτρά. Το G - Cloud, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπό την Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2017. Μέχρι σήμερα η μετάπτωση στο G - Cloud έχει γίνει για 15 πληροφοριακά συστήματα των (πρώην και νυν) υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υποδομών και Μεταφορών και Επικρατείας.

Το μεγαλύτερο και πλέον πολύπλοκο πληροφοριακό σύστημα που «φιλοξενείται» και λειτουργεί στο G - Cloud είναι το σύστημα Διαύγεια, ενώ σε διαδικασία μετάπτωσης βρίσκονται και άλλα περίπου 30 πληροφοριακά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το κεντρικό σύστημα της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων. Γι’ αυτά βέβαια δεν βρήκε να πει λέξη ο αρμόδιος υπουργός, όπως και για τη μέχρι σήμερα Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική στο πλαίσιο της οποίας έχουν ενταχθεί ήδη τα παραπάνω πληροφοριακά συστήματα. Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην προπαγάνδα για την παρουσίαση "πρωτογενούς παραγωγής έργου" με τη βούλα της Ν.Δ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις