Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ε. Σκούφα: Η Ν.Δ πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Σκούφα: Η Ν.Δ πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί (Ηχητικό)

«Ο κόσμος και κυρίως η νεολαία, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, κατέβηκε στο δρόμο για να διεκδικήσει, να διαδηλώσει, να ζητήσει πραγματική εφαρμογή Δημοκρατίας και να δείξει ότι οι επιχειρήσεις «σοκ και δέους» που θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν περνάνε» δήλωσε η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, για την πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στον 102fm της ΕΡΤ3, το νόημα της ημέρας του Πολυτεχνείου δεν είναι τα επεισόδια που στιγμάτιζαν την επέτειο, αλλά για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να διδαχθούν οι νέοι ότι το 1973 μπήκαν τα τανκς στο Πολυτεχνείο τη στιγμή που οι νεολαίοι εξεγέρθηκαν κατά της χούντας και της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

«Η Ν.Δ. επιτέλους να σοβαρευτεί»

«Η Ν.Δ. θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, αποκαλώντας «τουρίστα» τον πρώην πρωθυπουργό, επειδή είχε το θάρρος να συμμετάσχει στην πορεία. Πρόκειται για πολύ χαμηλό επίπεδο στην πολιτική αντιπαράθεση» είπε η βουλεύτρια Πιερίας με αφορμή την αντιπαράθεση για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε το Λονδίνο από τις εκδηλώσεις για την Δημοκρατία

«Με χαρά να προσκαλέσουμε τον κ. Μητσοτάκη στην επομένη πορεία να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις για την δημοκρατία και να μην απουσιάζει για ένα μακρύ σαββατοκύριακο στο Λονδίνο παρακολουθώντας αθλητικούς αγώνες. Είναι ανεπίτρεπτο και σε συμβολικό ακόμη επίπεδο, να μην παρίσταται σε όποιες εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα μια πολιτική επιλογή για το ποια είναι η στάση του πρωθυπουργού για τις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου, τόνισε.

Παντελής έλλειψη ετοιμότητας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

Η κα Σκούφα έκανε λόγο για παντελή έλλειψη ετοιμότητας της κυβέρνησης της Ν.Δ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού και αυτό επειδή, όπως είπε, στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος υπάρχουν και ακροδεξιές φωνές που λένε «έξω οι ξένοι» χωρίς να αναφέρονται στις συνέπειες που θα έχει αυτό για τη χώρα μας. Όπως υπογράμμισε, αποκλείοντας η κυβέρνηση τους πρόσφυγες από την δημόσια περίθαλψη κι αφαιρώντας τους τον ΑΜΚΑ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα εμβολιασμού γι' αυτόν τον πληθυσμό, θέτει απερίσκεπτα σε κίνδυνο και την υγεία των κατοίκων των νησιών.

Το δόγμα της Ν.Δ για την ασφάλεια, προληπτική βία και καταστολή

Δριμύτατη κριτική άσκησε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Ν.Δ για την ασφάλεια των πολιτών. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι άλλο πράγμα η πραγματική αίσθηση ασφάλειας των πολιτών και άλλο να εφαρμόζεται προληπτική βία και καταστολή, συλλαμβάνοντας φωτορεπόρτερ, ξυλοκοπώντας πολίτες, που απλά έτυχε να περνούν. Χαρακτήρισε δε επικίνδυνη για την Δημοκρατία την «ανεκδιήγητη» δήλωση του κ. Βορίδη που είπε ότι θα «εξαφανίσουμε την Αριστερά».

https://webradio.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-audio-mp3.php?f=102/synenteyjeis/20191118 - ΣΚΟΥΦΑ.mp3&bgimg=https://webradio.ert.gr/wp-content/uploads/2019/11/ΣΚΟΥΦΑ.png

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL