Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Μ. Τζούφη: Η Κεραμέως επιχειρεί να κάνει τους οργανισμούς που εποπτεύει προέκταση του γραφείου της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Τζούφη: Η Κεραμέως επιχειρεί να κάνει τους οργανισμούς που εποπτεύει προέκταση του γραφείου της

«Η επαναθεμελίωση του κομματικού κράτους της δεξιάς δεν αφορά μόνο το υπουργείο Παιδείας, αλλά όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης» δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία», τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν η «σκανδαλώδης αλλαγή του νομικού πλαισίου για την τοποθέτηση του διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο και η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, ώστε να τοποθετηθούν πρόσωπα πολιτικά προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε «ξήλωσε» στελέχη της δημόσιας διοίκησης ούτε «γκρέμισε» δομές. Αντίθετα, προσπάθησε να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της ορθής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης» επισήμανε η Μ. Τζούφη.

Όσον αφορά το υπουργείο Παιδείας, υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την τοποθετημένη, από την προηγούμενη κυβέρνηση, πρόεδρο της ΑΔΙΠ. «Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Σας παραπέμπω στην επιλογή των περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης. Ως ηγεσία του υπουργείου επιλέξαμε συνειδητά να μην προχωρήσουμε σε «κομματικές τοποθετήσεις», αλλά να προωθήσουμε ικανά στελέχη ανεξάρτητα της πολιτικής τους τοποθέτησης ή ένταξης. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο κ. Κόπτσης, ο οποίος αναδείχθηκε περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Αντίθετα, η κ. Κεραμέως επιχειρεί να κάνει τους οργανισμούς που εποπτεύει προέκταση του γραφείου της. Η κ. Λυτρίβη ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ και συνεργάτιδά της στο βουλευτικό της γραφείο. Τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ. Αντίστοιχα, ο κ. Δέρβος τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ από το 2016 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL