Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.7°C26.9°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C26.6°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
23.8°C25.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C25.7°C
4 BF 50%
Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: / Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Επιεικής η στάση της κυβέρνησης στα εγκλήματα διαφθοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: / Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Επιεικής η στάση της κυβέρνησης στα εγκλήματα διαφθοράς

Την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την «επιεική στάση» της κυβέρνησης έναντι των δραστών οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς επανακατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι, τη στιγμή που η κυβέρνηση εντείνει «την πολιτική της επίδειξης πυγμής και της ρητορικής περί «νόμου και τάξης», έχει επιλέξει να ακολουθήσει «τις πλέον επιεικείς απόψεις», ειδικά για «όσους δεν δίστασαν στα χρόνια πριν ή κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέρχονται απατηλά μέσα και ιδιαίτερα τεχνάσματα και να καταχρώνται τις θέσεις εμπιστοσύνης που κατείχαν».

Ο Αλ. Τσίπρας ρωτά τον Κ. Μητσοτάκη αν αντιλαμβάνεται «τον κίνδυνο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος» σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση η ερμηνευτική δήλωση για την ευθύνη των υπουργών κι αυτό οδηγήσει σε παραγραφή υποθέσεων διαφθοράς όπως το σκάνδαλο Novartis.

Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσφατη κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης της κακουργηματικής απιστίας τραπεζικών στελεχών αναρωτώμενος ποιος θα αναλάβει τη ζημιά που τυχόν θα προκληθεί στις τράπεζες από τη ρύθμιση αυτή. Σημείωσε ακόμα το ενιαίο χρονικό όριο που ορίστηκε για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για υπόπτους «ξεπλύματος χρήματος» «ανεξάρτητα από τις ανάγκες που γεννώνται σε κάθε υπόθεση».

Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, που μιλά για «ατιμωρησία» και «κίνδυνο διεθνούς έκθεσης της χώρας» λόγω κατάληξης πλήθους υποθέσεων στον «κάλαθο των αχρήστων», κι αναρωτήθηκε «ποιες υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη αφορούν οι παραπάνω ρυθμίσεις;» κι αν σε αυτές περιλαμβάνονται τα δάνεια προς Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και γνωστά ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL