Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Μαζική, μαχητική πορεία και αυθαίρετες συλλήψεις

Eurokinissi

«Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη οργάνωσε χθες και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, μια ευρεία επιχείρηση καταστολής και συλλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια», επισημαίνει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Τη «μεγάλη και μαζική συμμετοχή στην χθεσινή μαχητική, ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου» χαιρετίζει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «μια μεγάλη διαδήλωση που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και παρενόχλησης της».

«Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη οργάνωσε χθες και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, μια ευρεία επιχείρηση καταστολής και συλλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια», προσθέτει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι έγιναν συλλήψεεις «στο σωρό με πανομοιότυπες κατηγορίες-πακέτο, κακοποίησης αρκετών από τους συλληφθέντες, ωμής παραβίασης του νόμου, με καψόνι παρεμπόδισης των δικηγόρων να δουν τους ανθρώπους που συνελήφθησαν και που παρέμειναν ως αργά τη νύχτα, χωρίς νομική συνδρομή, χωρίς νερό και φαγητό».

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ταυτόχρονα μια γειτονιά παραδομένη στην παράλογη βία ενός σχεδίου καταστολής, με νέους κυρίως ανθρώπους οι οποίοι έχουν συλληφθεί είτε πηγαίνοντας σπίτι τους είτε περπατώντας στην πόλη τους, θύματα μιας προπαγάνδας επιβολής του δόγματος του νόμου και της τάξης».

«Με τους κυρίους Φρουτζή και Μαρινάκη να αποτελούν τα σύμβολα της "υγιούς ανάπτυξης", την οποία υποσχέθηκαν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με αυταρχισμό, ξύλο και συλλήψεις για τη νεολαία αντί για τις θέσεις εργασίας που έταξαν. Το "επιτελικό" τους κράτος έχει ήδη πλήρως αποκαλυφθεί» αναφέρει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «στα δικαστήρια σήμερα συνεχίζεται το κονσέρτο της αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο