Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Σ.Αναγνωστοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε τη διαφθορά και η ΝΔ την προστατεύει (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ.Αναγνωστοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε τη διαφθορά και η ΝΔ την προστατεύει (Ηχητικό)

Για την ψήφιση των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και για το δημοσίευμα των Financial Times, που ασκεί κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς της ΝΔ κάνοντας λόγο για αλλαγές, που ευνοούν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, μίλησε η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η ΝΔ ψήφισε να μην διώκονται οι τραπεζίτες και όσοι έχουν δεσμευμένες περιουσίες, λόγω "ξεπλύματος μαύρου χρήματος" ή εκκρεμούν υποθέσεις τους για offshore, για παράνομα χρήματα, τι διάταξη έφερε η ΝΔ; Αν σε 18 μήνες δεν έχουν γίνει οι δίκες τελειώνει και η δήμευση των περιουσιών», σημείωσε η ίδια μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας 107.7.

Παράλληλα τόνισε ότι «η ΝΔ επανέφερε αυτό το νομοθετικό προστατευτικό πλαίσιο για να μην διωχθούν αυτοί, οι οποίοι ευθύνονται σε μεγάλος μέρος για ότι έγινε στην ελληνική κοινωνία. Η προστασία της κοινωνίας, της ασφάλειάς της, των αγαθών της εξαρτάται από τους νέους και όχι από τα λευκά κολάρα και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι έπαιρναν δάνεια με αέρα και υποχρεωνόμασταν όλοι εμείς να πληρώνουμε από αυτά, που δεν είχαμε για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει η κα Αναγνωστοπούλου ότι «ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γράφουν οι Financial Times, προσπάθησε να χτυπήσει την διαφθορά, μπήκαν σε αυτό της διεθνούς κανονικότητας, ότι πρέπει να χτυπούν την διαφθορά, τη διαπλοκή και όπου γίνεται "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" και λέει το δημοσίευμα ότι έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να βγει από αυτό και να επανέλθει στην προστασία όλων αυτών, οι οποίοι ευθύνονται για την διαφθορά και την διαπλοκή σε αυτή την χώρα».

Μετά τον Ποινικό Κώδικα σειρά θα πάρει η Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου στις 25/11 η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει με ψηφοφορία για τον νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας και θα πέσει η αυλαία μιας διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνεται από τη κυβέρνηση της ΝΔ. Η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη στην ώρα του πρωθυπουργού (δεν έχει δεχτεί μέχρι στιγμής να απαντήσει) στο περίφημο άρθρο 86 (νόμος περί ευθύνης υπουργών) να μπει ερμηνευτική δήλωση, με την οποία δεν θα παραγράφονται τα αδικήματα, που μπορεί να έχουν κάνει οι υπουργοί, απιστίας κατά του δημοσίου συμφέροντος (δωροδοκία, κ.α.). Η ΝΔ δεν δέχθηκε και αυτό σημαίνει ότι υποθέσεις, όπως η Novartis, θα πάνε στα αζήτητα».

Με αφορμή τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ στην αρχή της εβδομάδας με την είσοδο της αστυνομίας στη σχολή και τις δηλώσεις, που ακολούθησαν από κυβερνητικά στελέχη και τα κόμματα της αξιωματική αντιπολίτευσης, η κ. Αναγνωστοπούλου υπερασπίστηκε τον έτερο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Κώστα Μάρκου για την δήλωσή του ότι καλώς έπραξαν οι φοιτητές και μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ. «Είπε το αυτονόητο, ότι είμαστε υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων και όταν είναι ανοιχτά, ακόμα και αυτοί, που θέλουν να δημιουργήσουν μπάχαλο, δεν μπορούν να το κάνουν. Η μεγαλύτερη ασφάλεια για τα πανεπιστήμια είναι να είναι ανοιχτά και να έχουν τους φοιτητές τους μέσα, αυτή είναι η καλύτερη προστασία τους».

Για τις δηλώσεις του κ. Βελλόπουλου για «αναρχοάπλυτους» φοιτητές και του κ. Βορίδη ότι «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», απάντησε ότι «ξέρουμε που τοποθετείται πολιτικά ο κ. Βελλόπουλος και βλέπουμε ότι η ΝΔ έχει μια υπόγεια και φανερή θα έλεγα διαδρομή και συνεννόηση μαζί του και τα ακροδεξιά στοιχεία, που έχει εκεί μέσα. Όταν είπε ο κ. Βορίδης με τον καλύτερο τρόπο και δεν άκουσα καμία αντίδραση από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, διότι ξέρει, ο ίδιος ως φοιτητής κυκλοφορούσε με τσεκούρι μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά τα ξεχνάμε αυτά. Μας είπε γλυκά ότι πρέπει να ρίχνει ξύλο η αστυνομία και εγώ θέλω να ρωτήσω την δικιά μας κοινωνία πόση ασφάλεια αισθάνεται όταν τα παιδιά τους είναι στο πανεπιστήμιο μέσα και μπορεί να μπει η ΕΛ.ΑΣ. έτσι, στα καλά του καθουμένου να μπουν ΜΑΤ; Εκτός κι αν θεωρούμε τους νέους ανθρώπους, που σπουδάζουν, ότι είναι μπαχαλάκηδες».

Εκδήλωση με αφορμή την 46η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας στις 18:30 το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας με θέμα : «Πολυτεχνείο 1973-2019: Όψεις ενός «Ζωντανού» Νοέμβρη». Ομιλητές θα είναι οι: Σία Αναγνωστοπούλου Σία (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας - Αν. Καθηγήτρια στο Πάντειο), Γιάννης Ξαρχουλάκος (Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών) και ο Θεόδωρος Καλογήρου (Τέως Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών). «Είναι ωραίο να γίνεται μια συζήτηση για το Πολυτεχνείο και την επικαιροποίησή του σήμερα ή πως επικαιροποιείται. Θα στηρίξουμε όλοι τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διάθεση να συζητήσει, διότι οι νέοι άνθρωποι θέλουν προβληματισμό, δεν θέλουν φωνή και αντάρα και συλλήβδην όλοι να θεωρούνται μπαχαλάκηδες» ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Τέλος, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο στις 12:30 θα συμμετάσχει στην παρουσία του βιβλίου του Βαγγέλη Καραμανωλάκη «Ανεπιθύμητο παρελθόν - Οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στον 20ό αι. και η καταστροφή τους», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών. Τον Αύγουστο του 1989, λίγους μήνες πριν την πτώση του Τείχους και ενώ η ελληνική κοινωνία συγκλονιζόταν από το σκάνδαλο Κοσκωτά, η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΣΥΝ, η μοναδική κυβέρνηση συνεργασίας Δεξιάς - Αριστεράς στον 20ό αιώνα, αποφάσισε την καύση περίπου 17.500.000 ατομικών φακέλων κοινωνικών φρονημάτων, που διατηρούσε η Ασφάλεια. Έτσι η Ελλάδα, στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, έγινε η πρώτη και μόνη διεθνώς χώρα, που προχώρησε στην καταστροφή της σκοτεινής κληρονομιάς ενός αυταρχικού παρελθόντος. «Πρόκειται για έναν σημαντικό ιστορικό και ένα πολύ επίκαιρο θέμα. Τι σημαίνει αυτή η παρακολούθηση, τι σημαίνει η δημιουργία του εσωτερικού εχθρού, τι σημαίνει αυτή η λεπτή γραμμή του φόβου στη κοινωνία» σημείωσε.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/713168743&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL