Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Αλ.Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε "ξέπλυμα" χρήματος για τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε "ξέπλυμα" χρήματος για τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα (Video)

«Σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης συναντά τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, φανταστείτε τι θα έκαναν εάν εγώ τον συναντούσα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στη Φλώρινα προσθέτοντας ότι ως αντιπερισπασμό στο ακροατήριο της ΝΔ για τη συνάντηση αυτή «ταΐζουν με αστυνομικές επεμβάσεις τους φοιτητές, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θρέφει τους μπαχαλάκηδες».https://www.youtube.com/embed/97ZRMkiepWQ

«Η επιλογή να γενικεύσουν την εικόνα του "μπάχαλου" σε όλον τον φοιτητικό κόσμο δεν είναι τυχαία. Γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να θρέψουν το κοινό τους και να δημιουργήσουν την αίσθηση της προβοκάτσιας. Στήνουν προβοκατόρικη πολιτική και εμείς δε θα τσιμπήσουμε. Δε θα τσιμπήσουμε σε αυτή την προβοκάτσια», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «εμείς θα πούμε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ υπερασπιζόμενη τη νομιμότητα».

«Στις 7 Ιουλίου είχαμε την παλινόρθωση ενός συστήματος εξουσίας που είχε και έχει τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «σήμερα το εν λόγω πολιτικό προσωπικό είναι πιο ασύδοτο καθώς έχει μια πρωτοφανή συσσώρευση μέσων ενημέρωσης έτοιμα να μετατρέψουν την ομίχλη σε λιακάδα».

Κάνουν τα στραβά μάτια στους εγκληματίες του χρήματος

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημερινό δημοσίευμα των Financial Times το οποίο «είχε κεντρικό θέμα το "ξέπλυμα" χρήματος που ψήφισε η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη για τους εγκληματίες με τα "λευκά κολάρα", που θα τους επιστραφούν πάνω από 1 δισ. δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία».

«Κάνουν τα στραβά μάτια στους εγκληματίες του χρήματος, στους τραπεζίτες που υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη έσπευσε με τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα να τους δώσει τη δυνατότητά του να πάρουν τα πίσω τα χρήματά τους», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «στάση επιείκειας απέναντι στους οικονομικούς εγκληματίες». 

Μάλιστα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αναφερόμενος στη ΝΔ ότι «δεν υπερψήφισαν την ερμηνευτική διάταξη του αρ.86 του Συντάγματος περί ευθυνης υπουργών, ο νόμος που δημιούργησε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική. Εμείς λέμε με την ερμηνευτική διάταξη ότι η δωροδοκία δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού, ώστε να μη αναγνωρίζεται παραγραφή».

«Η κυβέρνηση είναι μεροληπτική προς όφελος των ελίτ και εις βάρος των αδύναμων»

Στη μεροληψία της κυβέρνηση «υπέρ των ελίτ και κατά των αδύναμων και του κόσμου της εργασίας» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «διαψεύστηκαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα οι προεκλογικές προσδοκίες για "ως δια μαγείας" αλλαγή της ζωής της μεσαίας τάξης»,

«Αντ'αυτού τρώνε από τα έτοιμα και σκορπάν όσα μαζέψαμε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «το μόνο που έκαναν ήταν να προσθέσουν 200 εκατ στον ΕΝΦΙΑ στοχευμένα στους μεγαλοϊδιοκτήτες».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «από τον Αύγουστο του 2018 προχωρήσαμε σε ελαφρύνσεις και σε μέτρα στήριξης στους αδύναμους που αν συμπεριλάβουμε τη μη εφαρμογή στις περικοπές των συντάξεων ήταν πάνω από 4 δισ. ευρώ».

Επιπλέον αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ, ο Αλ.Τσίπρας τόνισε ότι «η κυβέρνηση διανέμει το δημοσιονομικό περιθώριο στοχευμένα με άδικα κριτήρια, κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις με μεγάλα κέρδη». 

Αναφορικά με τη μεσαία τάξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κυβέρνηση φέρνει 17 ευρώ το χρόνο ελαφρύνσεις.

«Η καραμέλα περί ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης δεν επαληθεύεται. Εμείς, εξαγγείλαμε από τον Μάιο την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση στο 50% την προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «θέλουν να μετατρέψουν το σκάνδαλο των σκανδάλων σε σκευωρία. Θέλουν να μετατρέψουν τον συντονιστή του εκμαυλισμού, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis, σε αξιόπιστο μάρτυρα.

Δεν θα το δείτε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων το δημοσίευμα των FT

Κινδυνεύει η ίδια η Δημοκρατία. Το δημοσίευμα των FT δεν θα το δείτε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Από την προσπάθεια μεθόδευσης περάσαμε στο να κινδυνεύει η ίδια η Δημοκρατία. Ζητάμε να μην γυρίσουμε πίσω στις εποχές που έπρεπε να γυρίσουμε σε ξένους σταθμούς για την ενημέρωσή μας.

Η τοπική κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει να ανοίξουν οι σχολές που καταργεί η κυβέρνηση, το Τμήμα Κινηματογράφου και Επιστήμης Τροφίμων. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν χώρο για τα ιδιωτικά κολέγια με την αναστολή των 38 τμημάτων Σχολών και σε συνδυασμό με τη βάση του 10 θα μειωθούν οι εισακτέοι .

Πρέπει να διεκδικήσετε το μέλλον για τον τόπο σας καθώς όταν εξαγγέλλουν αόριστα το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων το 2028, σημαίνει ότι η Δυτ. Μακεδονία θα γίνε μία μαύρη κουκίδα στον χάρτη της Ελλάδας με εκτίναξη της ανεργίας κα σε κατάσταση ενεργειακής φτώχιας.

Συντάκτης: avgi.gr

https://twitter.com/atsipras/status/1195067390062710786?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL