Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ν.Τόσκας: Η κυβέρνηση πυροδοτεί καταστάσεις εκεί που δε χρειάζεται (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Τόσκας: Η κυβέρνηση πυροδοτεί καταστάσεις εκεί που δε χρειάζεται (Video)

Την υιοθέτηση «διαφορετικής πολιτικής στα θέματα ασφάλειας με αυταρχισμό και καταστολή» βλέπει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας ότι αποτέλεσμα αυτής της επιλογής της κυβέρνησης είναι να «χάνει στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος».

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel πρόσθεσε ότι «οι ενδείξεις είναι ότι αυξάνεται η εγκληματικότητα καθώς η έρευνα δεν επικεντρώνεται σε περιοχές "πηγές του εγκλήματος" και αυτό έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και στην κοινωνική ειρήνη».

https://www.youtube.com/embed/B4h4Mbeb7i4

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ και στην εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο υπογράμμισε ότι «η αστυνομία χρειάζεται πάντα να ενεργεί με αναλογικότητα. Οι ίδιοι αστυνομικοί που είχα και εγώ είναι, άρα έχει αλλάξει η πολιτική κατεύθυνση».

Παράλληλα, ο Νίκος Τόσκας, ξεκαθρίζοντας ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική ειρήνη», δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πυροδοτεί καταστάσεις εκεί που δε χρειάζεται».

«Δημιουργούν ένταση», πρόσθεσε ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι μετά τα όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ μαζεύτηκαν 3.000 φοιτητές.

«Έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο ενεργείς», υπογράμμισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνοντας λόγο για «πολύ δυναμική παρουσία της αστυνομίας με ξυλοδαρμούς και μάλιστα παραμονές του Πολυτεχνείου». 

Αναφερόμενος στην έφοδο αστυνομικών σε κλαμπ στο Γκάζι και την αντιμετώπιση των ανθρώπων που διασκέδαζαν ως «αιχμαλώτους πολέμου», σημείωσε ότι «δεν είμαστε Βαγδάτη».

«Βρέθηκαν ελάχιστα ναρκωτικά που δεν δικαιολογούν τη στρατιωτική αντιμετώπιση λες και έχουμε αιχμαλώτους. Πρέπει να εξετάζουμε και να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αναλογικά», επανέλαβε ο Ν.Τόσκας προσθέτοντας ότι «πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε πόλεμο. Δεν έχουμε καμιά εξωτερική απειλή».

Σε σχέση με τις δηλώσεις των κκ Βορίδη και Γεωργιάδη περί «αναγκαστικότητας του νόμου και ξύλου», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «το μονοπώλιο της βίας, δε σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να χρησιμοποιεί όση βία θέλει. Υπάρχει και η κοινή λογική καθώς πρέπει να τηρείται και η κοινωνική ειρήνη».

«Αν είναι για να λύσεις ένα πρόβλημα, να δημιουργήσεις άλλα 100 δεν έχει νόημα», σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «με τη νοοτροπία του να προτάσεις την καταστολή και εκεί που δε χρειάζεται μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις όχι μόνο από φοιτητές αλλά και από πρόσφυγες οι οποίοι ως τώρα αντιμετωπίζονταν με τρόπο που μείωνε τις εντάσεις», επεσήμανε Νίκος Τόσκας, καλώντας στο να υπάρξουν γενικότερες συναινέσεις στα θέματα ασφάλειας και στο προσφυγικό.

Ακόμη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στις τρεις συλλήψεις για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», δήλωσε ότι ανάγονται στη δική του περίοδο στο υπουργείο.

Τέλος, ο ίδιος συγκρίνοντας στοιχεία του 2012-2014 και 2015-2017 υπογράμμισε ότι στην πρώτη περίοδο καταγράφηκαν πάρα πολλές προσαγωγές και λίγες συλλήψεις ενώ στη δεύτερη, «εμείς λίγες προσαγωγές και περισσότερες συλλήψεις γιατί κυνηγήσαμε στοχευμένα το έγκλημα, όπως τα ναρκωτικά». 

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL